Annonce
Holstebro

Offentligt ansatte kan igen møde ind på arbejde: - Det har vi higet efter

- Den gode bemærkning og de sjove historier er der ikke meget, der slår. Så det betyder rigtig meget, at vi kan få det sociale tilbage igen, siger borgmester H.C. Østerby. Arkivfoto: Morten Stricker
Bedre mulighed for sparing og et boost til den sociale konto. Det bliver resultatet af, at folk igen kan komme tilbage på deres fysiske arbejdsplads, vurderer borgmester H.C. Østerby (S).
Annonce

Holstebro: Der bliver taget endnu et skridt ud af corona-nedlukningen, når de offentligt ansatte igen må vende tilbage på deres fysiske arbejdsplads.

Fra onsdag den 27. maj er der givet grønt lys til, at offentligt ansatte på Fyn og Jylland igen må indtage deres pladser. I Holstebro Kommune betyder det, at cirka 500 medarbejdere snart kan pakke hjemmekontoret sammen.

- Det har vi glædet os til i lang tid, og vi higer efter at komme tilbage. Det giver også god mening, når mange private er tilbage på arbejde, at sådan noget som borgerservice og jobcenteret har fysisk åbent, siger H.C. Østerby (S).

Når medarbejderne igen kan sætte sig sammen, giver det øget mulighed for sparring og erfaringsdeling.

- Ved for eksempel byggesager kan der være en, der har lidt mere rutine, og så er det bare lidt lettere at få sparring, når man sidder sammen fysisk, og det ikke skal ske over telefonen, siger borgmesteren, der også glæder sig til den sociale bonus ved, at folk vender tilbage.

- Den gode bemærkning og de sjove historier er der ikke meget, der slår. Så det betyder rigtig meget, at vi kan få det sociale tilbage igen.

Mens de offentligt ansatte har været hjemsendte, har de været tvunget til at løse deres opgaver digitalt. Noget af det har fungeret så godt, at borgmesteren regner med, at de nogle af løsningerne er kommet for at blive.

- Jeg tror da, at det for mange har været en øjenåbner, og i fremtiden kunne jeg godt forestille mig, at nogle flere møder bliver over Skype, så vi sparer køreturen, siger H.C. Østerby.

Annonce

Skal kunne klare det

Selvom der er mulighed for at kalde medarbejdere tilbage, er det ikke sikkert, at alle vender tilbage den 27. maj.

For når 500 mennesker står til at vende tilbage, samtidig med at der stadig skal tages forholdsregler for at undgå smitten, kan det give logistiske udfordringer.

- Vi skal kunne klare det i forhold til sådan noget som toilet- og kantineforhold. Så vi skal finde ud af, hvad der kan lade sig gøre, men det kunne godt blive sådan, at vi starter med at indfase halvdelen, forklarer H.C. Østerby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce