Læserbrev

Offentlige toiletter. Ansvaret bør være kommunalt.

Kommunen må til lommerne og investere i rimelige toilletforhold i naturen, mener Per Østerbye. Foto: Johan Gadegaard

Debat: Dagbladet tirsdag 25. juni sætter fokus på et stort problem, der åbenbart eksisterer her i landet. Der er ingen klar ansvarsplacering omkring hvor, hvor mange og hvor anvendelige de offentlige toiletter skal være i kommunerne. Er det kommunen eller vejvæsenet, der er ansvarlig.

For vor egen kommunes vedkommende, der er dybt afhængig af at turister og handlende føler sig godt behandlet i Holstebro, har man ved det gamle rådhus et kældertoilet, hvor belysningen er næsten ikke eksisterende (Narkoman relateret) og et af to toiletter, der konstant viser optaget, når det er ledigt. En fejl der nu har været, som beskrevet her i flere måneder, selv om skoleferien og turismen står for døren. Og så har man uden at kny accepteret nedlæggelse af to væsentlige toiletter ved Viborgvej og Vandkraftsøen og ladet 2x2 toiletter på Enghaven erstatte af en skurvogn med et toilet. Det er ganske urimeligt og viser en foragt for personer med problemer med deres fordøjelses-system. Man kan da ikke bare bede om adgang til forretninger eller private, når problemerne tårner sig op! Skal man blive hjemme eller som andre holde sig i form?

Jeg føler med kommunens medarbejdere i ”den grønne afdeling”. Det er noget svineri der foregår, men adgangen til offentlige toiletter skal følge med tiden, og når en vejmyndighed af sparehensyn fjerner nogle meget benyttede toiletter, skal man ikke ”Skræmme skovskidere væk”, men træde til med en kommunalt finansieret løsning. En løsning der ikke placerer vor kommune som en svinesti.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kendt værtshusholder overtager Onkel Toms Hytte

Holstebro

Nye indbrudstal: Færre indbrud i Holstebro

TTH Damer For abonnenter

Se billederne fra første arbejdsdag: Målvogteren slog assistenten i længe ventet løbeduel

112

Kreditkorttyve er fortsat på fri fod: Hærger nu i Nordjylland

Danmark

Ægtepar fanget i bille-befængt lejlighed: - Det kribler og kravler alle vegne

Leder For abonnenter

Et spørgsmål om tillid

At landets regioner har og fortsat leverer sundhedsydelser af vidt forskellige karakter er vel efterhånden ikke en overraskelse. I både Region Midtjylland, Region Sjælland og Region Syddanmark har man i en årrække valgt at tolke de nationale retningslinjer for brystkræft på helt deres egen måder, så ingen af dem levede op til retningslinjerne med det resultat, at flere tusinde kvinder potentielt ikke har fået den behandling, som de egentlig havde krav på. Det er der heldigvis blevet rettet op på - men i en region holder man stivnakket fast i, at gruppen af at kvinder med "specifikke smerter i brystet", ikke skal tilbydes den kliniske mammografi, som de er blevet snydt for, og som Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler at de genindkaldes til. Region Midtjylland, der alene ved bedre, peger på, at retningslinjerne for den specifikke patientgruppe efterfølgende er blevet lavet om, og at en almindelig mammografi derfor er fuldt tilstrækkelig set med dagens briller. Det er en underlig bagvendt argumentation, som ingen patienter og borgere kan være tjent med. Det burde være hævet over enhver tvivl, at man som patient naturligvis får den behandling, som man har krav på. De nationale retningslinjer i forhold til brystkræftundersøgelserne er nu engang lavet for at sikre patienterne så godt som muligt mod, at kræftknuder ikke overses. Ja, retningslinjerne ændrer sig. Det har de også gjort i det omtalte tilfælde. Men det er de gældende regler på det tidspunkt, hvor patienterne behandles, der skal overholdes - og ikke eventuelle fremtidige regler, som ingen kender. Heller ikke Region Midtjylland. Det handler i bund og grund om den tillid, man som borger gerne skal have til, at sundhedsvæsnet som en selvfølge altid og som minimum overholder gældende retningslinjer og anbefalinger. Den enkelte patient har ingen chance for at gennemskue om det sker i praksis. Det er alene et tillidsspørgsmål, og den tillid gambler man med i regionen, ved at fortsætte med at køre sit eget løb.

Holstebro

Cyklister raser over dårlige cykelstier: Trærødder og huller ødelægger dem

Struer For abonnenter

Efter et år og ni måneder - nu går vores datter igen i skole

Holstebro For abonnenter

Forurenet jord fra hele landet havner i Holstebro

Holstebro

Få ansøgere til ingeniøruddannelse sender VIA ud i offensiv

Annonce