Annonce
Kultur

Odin Teatret præmieret på Cuba

"I hvalens skelet" er instrueret af Eugenio Barba, og de medvirkende er: Kai Bredholt, Roberta Carreri, Jan Ferslev, Elena Floris, Donald Kitt, Tage Larsen, Carolina Pizarro, Iben Nagel Rasmussen, Julia Varley og Frans Winther. PR foto
Den svenske ambassade i Havana modtog på vegne af Odin Teatret en cubansk teaterpris. Forestillingen "I hvalens skelet" er udnævnt til årets bedste udenlandske forestilling på Cuba.

Holstebro: Odin Teatrets forestilling "I hvalens skelet" er præmieret som bedste udenlandske forestilling på Cuba i 2019. Det skete, da den prestigefyldte Villanueva Pris blev uddelt ved en ceremoni i Havana.

Odin Teatret opførte I Hvalens skelet under en turné til Cuba i anledning af Havanas 500 års fødselsdag i november sidste år, og beslutningen om at tildele Odin Teatret prisen blev taget af en dommerkomité af cubanske teaterkritikere.

Til overrækkelsen var Odin Teatret repræsenteret af den svenske ambassade, som modtog prisen på teatrets vegne, idet Danmark ikke har nogen dansk repræsentation på den caribiske ø. Den svenske kulturattaché sørgede desuden for, at Eugenio Barbas takketale blev læst op.

Annonce

Takketale

"Kære cubanske venner. Vi fyldes med stolthed og glæde over, at Odin Teatret endnu engang tildeles anerkendelsen af en så prestigefyldt pris. Vi accepterer den med taknemmelighed. Den er for os et udtryk for de bånd, som knytter os til jeres ø og alle vennerne, som bor på den. Det er også til dem, at prisen bliver givet, til Raquel Carrió og Flora Lauten, og frem for alt til Omar Valiño og Mayté Hernández Lorenzo, som i årtier har gjort en kontinuitet i vores tilstedeværelse på Cuba mulig gennem en ufattelig, organisatorisk indsats og kærlighed. Vi omfavner jer alle", lød ordene fra instruktør Eugenio Barba.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce