Annonce
Kultur

Odin Teatret præmieret på Cuba

"I hvalens skelet" er instrueret af Eugenio Barba, og de medvirkende er: Kai Bredholt, Roberta Carreri, Jan Ferslev, Elena Floris, Donald Kitt, Tage Larsen, Carolina Pizarro, Iben Nagel Rasmussen, Julia Varley og Frans Winther. PR foto
Den svenske ambassade i Havana modtog på vegne af Odin Teatret en cubansk teaterpris. Forestillingen "I hvalens skelet" er udnævnt til årets bedste udenlandske forestilling på Cuba.
Annonce

Holstebro: Odin Teatrets forestilling "I hvalens skelet" er præmieret som bedste udenlandske forestilling på Cuba i 2019. Det skete, da den prestigefyldte Villanueva Pris blev uddelt ved en ceremoni i Havana.

Odin Teatret opførte I Hvalens skelet under en turné til Cuba i anledning af Havanas 500 års fødselsdag i november sidste år, og beslutningen om at tildele Odin Teatret prisen blev taget af en dommerkomité af cubanske teaterkritikere.

Til overrækkelsen var Odin Teatret repræsenteret af den svenske ambassade, som modtog prisen på teatrets vegne, idet Danmark ikke har nogen dansk repræsentation på den caribiske ø. Den svenske kulturattaché sørgede desuden for, at Eugenio Barbas takketale blev læst op.

Annonce

Takketale

"Kære cubanske venner. Vi fyldes med stolthed og glæde over, at Odin Teatret endnu engang tildeles anerkendelsen af en så prestigefyldt pris. Vi accepterer den med taknemmelighed. Den er for os et udtryk for de bånd, som knytter os til jeres ø og alle vennerne, som bor på den. Det er også til dem, at prisen bliver givet, til Raquel Carrió og Flora Lauten, og frem for alt til Omar Valiño og Mayté Hernández Lorenzo, som i årtier har gjort en kontinuitet i vores tilstedeværelse på Cuba mulig gennem en ufattelig, organisatorisk indsats og kærlighed. Vi omfavner jer alle", lød ordene fra instruktør Eugenio Barba.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce