Annonce
Holstebro

Odin Teatret har tabt egenkapitalen og mere til: Vi har prøvet det før

Mens Odin Teatret får fine anmeldelser af deres forestillinger, er billedet et helt andet, når det kommer til teatrets regnskab. Arkivfoto.
Kultur- og Fritidsudvalget kalder regnskabet fra Odin Teatret for stærkt utilfredsstillende, og kræver bedre styr på økonomien.

Holstebro: Mens Odin Teatret får fine anmeldelser af deres forestillinger, er billedet et helt andet, når det kommer til teatrets regnskab.

Teatret kommer ud af 2018 med et underskud på mere end en million kroner og en negativ egenkapital, hvilket har fået Holstebro kommune, der er den største enkeltstående bidragsyder til teatret, til at komme med en hård kritik af Odin Teatret.

Ikke nok med at regnskabet får stemplet stærkt utilfredsstillende af Holstebro kommune, der hvert år yder et bidrag på mere end syv millioner kroner til Odin Teatret. Kommunen pålægger også teatret: "at udarbejde realistiske budgetter, som viser budgetåret samt overslagsår, og at iværksætte månedlige budgetopfølgninger, hvoraf mindst to har dybdegående karakter, og at disse indsendes til og følges op..."

Derudover bliver teatret bedt om at lave en realistisk handlingsplan for genopretning af teatrets økonomi, som "troværdigt beskriver, hvordan teatret kan og vil opnå budgetoverholdelse fra budget 2019 og fremadrettet herefter."

Annonce

Jeg kender tallene

Hos Odin Teatret er bestyrelsesformand Søren Grundtvig Kjems enig i, at resultatet ikke er tilfredsstillende, selv om teatret har haft mange forestillinger og stor turnéaktivitet.

- Men vi har før prøvet at komme ud med dårlige resultater for derefter at genoprette økonomien. Det tror vi selvfølgelig på, at vi kan igen.

Søren Grundtvig Kjems anerkender fuldstændigt kommunens ret til at gå ind og sætte tommelskruerne på teatret og kræve budgetopfølgninger:

- Vi er overgået til en nyt bogholderisystem, hvor vi på en eller anden måde har mistet en måned, hvilket har påvirket resultatet. Vi tager situationen alvorligt, men jeg er sådan set ikke bekymret for teatrets langsigtede overlevelse, siger Søren Grundtvig Kjems.

Hvad bygger du den optimisme på?

- At jeg kender tallene for i år, og at vi før har vist, at vi godt kan vende den økonomiske udvikling. Vores mål er at komme ud med et overskud i år, siger bestyrelsesformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce