Annonce
Sport

Odense slår Frederikshavn i første møde siden voldssag

Frank Cilius/Ritzau Scanpix
I det første møde efter voldsepisode lykkedes det Odense at slå Frederikshavn efter forlænget spilletid.

Odense Bulldogs slog fredag aften Frederikshavn White Hawks, i det første møde mellem de to hold siden Frederikshavn-spilleren Kristian Jensen i et opgør tilbage i september væltede fynboernes Lucas Bjerre Rasmussen omkuld og slog ham i hovedet.

Fredagens kamp endte 4-3 efter forlænget spilletid.

Efter det seneste møde mellem Frederikshavn og Odense har anklagemyndigheden rejst tiltale mod Kristian Jensen, som samtidig har fået 17 dages karantæne.

Lucas Bjerre Rasmussen var ikke med for hjemmeholdet fredag, da han stadig er ude som følge af slagene fra det forrige møde. I forbindelse med episoden tabte han blandt andet sin hjelm. Han måtte efter faldet og slagene overnatte på sygehuset.

Den store helt for fynboerne fredag blev Henry Hardasson, der sikrede sejren i den forlængede spilletid med scoringen til 4-3.

Sejren var en overraskende en af slagsen, da Frederikshavn lå nummer to i ligaen inden opgøret, mens Odense var bundskraber.

Der var fire kampe fredag aften i Metal Ligaen, og opgøret mellem Odense og Frederikshavn var ikke det eneste, der krævede forlænget spilletid.

Herning Blue Fox led et nederlag på 5-6 til Herlev Eagles. Tobias Ruelykke fra Herlev sendte den afgørende scoring i nettet.

Topholdet Aalborg Pirates tabte for første gang i denne sæson i ordinær spilletid, da sidste sæsons mestre fra Rungsted Seier Capital vandt med 3-1 over nordjyderne. Rungsted er på en delt fjerdeplads efter aftenens opgør.

Sønderjyske hev på hjemmebane en sejr hjem på 2-0 over Esbjerg Energy.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

112

Mobiltelefonen afslørede 31 hash-kunder

Annonce