Annonce
Struer

Nyvalgt ungdomsformand: - Jeg skulle tage mod til mig for at sige, at jeg støtter Nye Borgerlige

Troels Nyborg Jensen er Nye Borgerlige Ungdom - Vestjyllands første formand. Lokalafdelingen er nemlig helt ny. Foto: Morten Stricker
18-årige Troels Nyborg Jensen har netop sat sig i formandsstolen hos nystiftede Nye Borgerlige Ungdom - Vestjylland.

Struer: Det politiske parti, Nye Borgerlige, fik i slutningen af januar en ungdommelig lokalafdeling her i det vestjyske.

Nye Borgerlige Ungdom - Vestjylland så dagens lys 26. januar ved en stiftende generalforsamling, hvor Troels Nyborg Jensen blev valgt som formand.


Jeg har holdt lidt igen for ikke at skulle opleve den form for had, som, jeg tænker, ville være ubehageligt.

Troels Nyborg Jensen, nyvalgt ungdomsformand for Nye Borgerlige i Vestjylland


Han bor i Struer - eller retteligt lige lidt uden for byen - hos sine forældre, læser HF på andet år, kan godt lide at male og går op i musik - melodi gran prix især.

Hans helt store interesse er og bliver dog politik, og derfor tager han nu også skridtet og springer ud som formand i organisation Nye Borgerlige.

Her kan man blive del af kampen for Danmark og danske værdier.

- Det er vel en kamp, hvis man synes, at de værdier, Danmark er bygget på gennem århundreder, stadig kan bruges i dag, begynder Troels Nyborg Jensen:

- At man værner om de rettigheder, man har som dansker, om historien og ser på historien. Jeg vil sige, at danske værdier ligger meget op af borgerlige værdier.

Den nye ungdomsformand bruger sætninger som "tillid til hinanden", "at man ikke er bange for hinanden", og "at man kan stole på hinanden", til at forklare sig mere konkret.

Annonce

Fik øjnene op

Selv har Troels Nyborg Jensen været hos Nye Borgerlige i et halvt år. Det var i den midtjyske ungdomsafdeling, som nu altså har fået en vestjysk forgrening.

Interessen for politik og at organisere sig kom dog noget længere tilbage.

- Det var i 3. klasse med elevråd, mens den politiske del startede ved kommunalvalget i 2017 og blev så til mere ved folketingsvalget i 2019, fortæller Troels Nyborg Jensen:

- Jeg kunne bedst se mig selv i Nye Borgerlige i forhold til mine holdninger på en lang række områder, og så er der et godt socialt sammenhold.

Tilværelsen med corona i samfundet er også en af de ting, som for alvor har fået den unge struerbo til at tage stilling politisk.

- Jeg tror, mange har fået øjnene op for, hvad de synes er rigtigt, og jeg synes måske, at den store nedlukning er lidt overilet. Man kunne godt åbne nogle ting, hvis ikke andet så regionalt.

Troels Nyborg Jensen går ikke rundt med én sætning i hovedet, han bare står for og vil kæmpe for til sin dødsdag.

- Jeg har mange ting, jeg synes, er vigtige, siger han og fortsætter med en af dem:

- Vi betaler en høj skat i forhold til den kvalitet, folk oplever. Der er noget i regnestykket, som ikke hænger helt sammen.

Annonce

Ikke lige populær

En anden ting er det med udlændinge, som er svært at komme udenom, når man som Troels Nyborg Jensen skal fortælle, at man er en del af Nye Borgerlige.

- Jeg har ikke noget imod indvandrere, men vi bør stille krav til folk, der kommer til et land. At de ikke ligger landet til last, men bidrager til det.

Og så er den unge mand heller ikke tilhænger af, at de love, som skal fungere i Danmark, vedtages alt for langt væk i Bruxelles.

Nye Borgerliges politikere på Christiansborg er i hans øjne nogle af dem, som siger deres mening, selv om den måske ikke er lige populær alle steder.

En god egenskab, mener Troels Nyborg Jensen, men også en - har han oplevet - som kan få folk til tage afstand, bare de hører partiets navn.

Politik er nok den største, men ikke den eneste interesse hos 18-årige Troels Nyborg Jensen. Foto: Morten Stricker

- Jeg har holdt lidt igen for ikke at skulle opleve den form for had, som, jeg tænker, ville være ubehageligt, forklarer han:

- Jeg har følt, at jeg skulle tage mod til mig for at kunne sige, at jeg støtter Nye Borgerlige. At det næsten var et tabu, at jeg har den politiske holdning.

Den unge mand er derfor også lidt spændt på, hvordan det hele kommer til at gå, når Nye Borgerliges ungdom skal ud i de vestjyske gader til kommunalvalget i efteråret.

- Vi skal støtte op og være synlige. Gøre opmærksom på, hvad det er, Nye Borgerlige Ungdom står for, siger Troels Nyborg Jensen:

- Jeg kan godt være lidt nervøs i forhold til reaktionen, når vi står i fuld offentlighed. Om de kaster ting efter os eller bare er helt nede på jorden og lytter, men jeg er ikke bange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce