Annonce
Holstebro

Nyt uddannelsestilbud: Her kommer gode ting ikke til dem, der venter

Mads Ulrich Rasmussen er ved at uddanne sig som procesteknolog hos Erhvervsakademi Midtvest. Skulle han vælge at benytte det nye tilbud, så vil det ske side om side med studerende fra husets øvrige uddannelser. Foto: Jørgen Kirk

Glem ordsproget om at vente på noget godt. Opsøg det i stedet, lød budskabet, da erhvervsakademi indviede nyt iværksættertilbud for de studerende.

Holstebro: Endestationen lyder nem: Find ud af, hvad verden mangler og opfind den genstand.

Det er turen dertil, der er anderledes besværlig.

Et nyt tilbud på Erhvervsakademi Midtvest skal hjælpe med at bane den vej og gør den lidt lettere. Gennem workshops, foredrag og hjælp vil potentielle iværksættere få testet deres ide.

- I virkeligheden handler det om at inspirere og hjælpe. Selvom det ikke er os, der skal drive jeres virksomhed eller få ideen for jer, så kan vi finpudse den og inspirere jer, så I får den der iværksætter-ild i øjnene. Det er det, iværksætteri handler om, fortalte projektleder Troels Ravn Klausen, da der torsdag var åbningsreception for det nye tilbud, der i første omgang skal køre i tre år.

Der blev allerede tyvstartet på de gode råd.

- Lad være med at gøre det for pengenes skyld, især ikke de hurtige. De billeder, man har af det succesrige iværksætter-liv, passer sjældent. Det tager tid og er hårdt arbejde. Der mangler ikke iværksættere i Danmark, men vækst-iværksættere, sagde han.

Studentervæksthuset

Studentervæksthus en del af et overordnet projekt, der hedder Entreprenørskab i uddannelserne. Det er støttet af Region Midt, Den Europæiske Socialfond, Herning Kommune og Holstebro Kommune.Formålet med projektet er at give flere studerende mulighed for at afprøve og udvikle deres forretningsidé og få den kommercialiseret, således at der etableres flere nye virksomheder.

Erhvervsakademiet i Herning startede et tilsvarende tilbud i januar, og nu kommer turen til Holstebro.

Løvens Hule

Tilbuddet har netop fokus på, at iværksættere skal skabe vækst til området.

- Som iværksætter skal man ikke være bange for at lave fejl, jeg vil næsten sige, at det er en præmis for at være en god én, forklarede Studentervæksthusets udviklingskonsulent Marianne Houmann Jensen.

De studerendes ideer vil blive testet af eksperter - lidt som man har oplevet i DR-programmet "Løvens Hule", hvor iværksættere forsøger at sælge deres ide.

En af de studerende, der var kommet for at høre om det nye tilbud, var 28-årige Mads Ulrich Rasmussen, og han kunne godt se sig selv deltage i det nye Studentervæksthus.

- Jeg har godt nok ikke en ide, men det kan være, at den kommer. Jeg har det i hvert fald sådan, at kan man ikke finde et arbejde, så kan man selv opfinde det, siger han.

Hans mor er selvstændig, så han har allerede øjnet en vigtig forudsætning:

- Netværk er det vigtigste. Det ser jeg hos min mors butik, hvor det i starten var hendes venner, der kom. Så hendes venners venner og nu er det også folk udefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce