Annonce
Kultur

Nyt, stort værk præsenteret: Når kunsten er helt ude i skoven

Tada...andet værk i serien Amplified Views blev mandag præsenteret. Foto: Anders Trærup
Andet værk i serien Amplified Views, der udspringer af lydfestivalen Struer Tracks, blev mandag præsenteret godt inde i Klosterheden på en plet, hvor naturen ellers havde al opmærksomheden.
Annonce

Klosterheden: Lidt forbi Resen, så til venstre og så ellers bare videre, indtil, man tror, man er kommet for langt.

Sådan lyder rutevejledningen - i grove træk - til det kunstværk, der mandag blev præsenteret som det andet i rækken under overskriften Amplified Views.

Det foregik i en lysning godt inde i Klosterhedens tætte skov, hvor et lille areal var ryddet til lejligheden, og 40-50 personer var mødt op.

Der var da også både gløgg og kaffe at holde sig varm på denne eftermiddag i skoven, hvor hovedattraktionen var dækket af stofklæder til at begynde med.

Før disse kunne trækkes, blev der budt velkommen af en skovens mand - Poul Ravnsbæk fra Naturstyrelsen Vestjylland.

- Det er en stor dag for os i Naturstyrelsen. For os handler det om at få folk ud i naturen, og nu får vi kultur i naturen - det er fantastisk, lød det, inden han gav ordet til Ursula Nistrup, der har skabt værket i samarbejde med Bang & Olufsen.

Hun forklarede, hvordan værket forholder sig til farverne på himlen om aftenen, når solen går ned, og at det er skabt til at indfange lyden, når det suser i trækronerne.

For os handler det om at få folk ud i naturen, og nu får vi kultur i naturen - det er fantastisk.

Poul Ravnsbæk, Naturstyrelsen Vestjylland

Annonce

Kunst i naturen

Nu vil nogle så måske alligevel spørge sig selv, hvorfor man placerer kunst godt gemt af vejen i en skov ved en legeplads.

Det spørgsmål kan Jacob Kreutzfeldt, der er festivalleder for Struer Tracks, som ideen om Amplified Views udspringer af, hjælpe med.

- Ideen med projektet har fra starten været at sprede det her værk ud i hele kommunen, og der har vi sammen med folk i kommunen kigget på, hvad der er af specielle, storslåede naturoplevelser, og et af de første steder, vi kom på, var Klosterheden, forklarer han:

- Nu har vi lavet to, og når der kommer flere, bliver der mulighed for at springe rundt og besøge forskellige steder samtidig med, at man ser det her værk udfolde sig.

Kunst og natur hænger nemlig ganske fint sammen ifølge Jacob Kreutzfeldt:

- Når man går rundt i naturen, giver man sig også tid til at kigge rundt omkring, dufte og mærke stemninger, at der så lige står et kunstværk på vejen, synes jeg kun, forstærker det.

Annonce

Nøvling Auto

I sin præsentation af Amplified Views 2 kom Ursula Nistrup da også ind på, at hun håber, der skal laves mange flere - og samtidig en tak til alle dem, der har hjulpet til med værket.

Herunder hører i høj grad Bang & Olufsen, som mandag var repræsenteret ved design-direktør Kresten Krab-Bjerre, men det viste sig også, at en nok lidt mere ukendt spiller har haft en bestemt ikke uvæsentlig rolle.

- Vi arbejder på at få op til fem elementer, men det er ikke nogen hemmelighed, at det er blevet dyrere, end vi havde håbet. Der er lagt mange håndværkstimer i det, siger Jacob Kreutzfeldt og forklarer, hvordan det begynder med en skitse, som så bliver til en industriel tegning.

- Derefter er det et håndværk at få formet pladerne, og det sker hos Nøvling Auto. Indfarvningen af pladerne og alt det, der handler om at støbe dem, foregår på B&O, men formgivningen er lavet hos Nøvling Auto.

Håbet er, at næste værk i rækken kan komme til foråret.

Der var mødt en 40-50 mennesker op, da værket skulle afsløres. Foto: Anders Trærup
Sådan ser det ud - det nye værk i Klosterheden. Foto: Anders Trærup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - snart skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Annonce