Annonce
Holstebro

Nyt slogan: Hvad skal det nytte, borgmester?

I 12 år har "Dråber af kultur i alt" været Holstebro Kommunes slogan. Men nu vil kommunen sende et lidt bredere signal med "Kulturen til forskel", og anledningen er åbningen af motorvejen. Foto: Kommunens hjemmeside

Sammen med motorvejen har Holstebro Kommune også kørt et nyt slogan i stilling: Kulturen til forskel. Hvorfor nu det? Vi spørger H.C. Østerby (S).

HOLSTEBRO: Efter 12 år med "Dråber af kultur i alt" har Holstebro Kommune fået et nyt slogan. Præcis samtidig med, at det sidste stykke af Holstebromotorvejen er blevet åbnet. Hvorfor nu det?

- Vi syntes, at åbningen af motorvejen var det helt rigtige tidspunkt til at lancere en ny markedsføring af kommunen. Og herunder med et mere rammende slogan, siger borgmester H.C. Østerby (S).

Var det gamle slogan udslidt?

- Det er jo ikke altid, at slogans bliver forstået, som man selv ønsker det. Det gamle var måske lidt for indforstået, og det var heller ikke helt skarpt nok.

Nu skal kulturen gøre en forskel - og ikke dryppe. Hvad er forskellen?

- Vi vil gerne signalere, at det ikke kun handler om finkultur, men at kultur skal forstås meget bredere. Det handler også om, at vi er gode til at løfte i flok, om mødet mellem mennesker og om fritidslivet, som vi er rigtig gode til. Men vi bygger videre på det, der skete i 1960'erne, hvor kultur og uddannelser blev en vigtig del af Holstebros identitet.

Men i det nye slogan står der også, at "I Holstebro Kommune bygger vi bro til hinanden. Det har vi gjort siden 1274". Skal kommunen nu have to slogans?

- Nej, det er blot ment som et supplement til, at kulturen gør en forskel. Vi vi gerne vise, at vi lægger vægt på at bygge bro og på gode relationer mellem mennesker.

Men et nyt slogan gør vel ikke i sig selv det store?

- Nej, det gør det ikke, hvis det ikke bliver fulgt op af handling. Men det vil vi også gøre, og det handler også om at komme i god dialog med borgerne, hvor de giver deres besyv med.

Hvem har besluttet det nye slogan?

- Vi har arbejdet med det siden foråret, og det har været diskuteret i forskellige udvalg, og det samlede byråd er blevet orienteret i "aktuelt kvarter" ved et byrådsmøde.

- Hvad koster det nye slogan?

- Vi bruger to millioner kroner om året til markedsføring i både 2018 og 2019 med tv-reklamer, profilavis og meget andet i anledning af motorvejen. Her er det nye slogan kun en lille del.

Hvor mange ekstra borgere skal det trække til kommunen?

- Det vil være uklogt at sætte tal på det. Men nu gør vi en ekstra indsats for eksempelvis at sælge byggegrunde i hele kommunen og for at markedsføre kommunen, siger Østerby.

Annonce

Slogan var for indforstået

"Kulturen til forskel" har 1. oktober afløst "Dråber af kultur i alt" som Holstebro Kommunes slogan. Anledningen er indvielsen af motorvejen.Ændringen er sket efter en længere proces, hvor Yougov har spurgt 1200 personer i og udenfor kommunen, hvordan de opfatter Holstebro Kommune. Også ledere af virksomheder og institutioner samt politikere er blevet spurgt.

Undersøgelsen viser, at 50 procent af kommunens egne borgere forbinder Holstebro med kultur, mens folk udefra i højere grad forbinder Holstebro med natur, et godt sted til familier, hygge og shopping - og i mindre grad med kultur.

Sloganet "Dråbe af kultur i alt" har i for høj grad signaleret finkultur som teater, musik og skulpturer. Samtidig kunne "kultur i alt" lyde som en overdrivelse, som det var svært at leve op til.

Med "Kulturen til forskel" ønsker kommunen en bred forståelse, hvor kultur også handler om mødet mellem mennesker, imødekommenhed og åbenhed.

I den kommende tid kommer der både tv-reklamer om Holstebro Kommune, og 100.000 profilaviser bliver husstandsomdelt i både Holstebro og nabokommuner.

Kilde: Mette Højborg, direktør for kultur og erhverv i Holstebro Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce