Annonce
Rejser

Nyt rejsebureau afstår fra flyrejser

Simon Grimstrup har været turleder i Alperne, på Kilimanjaro i Tanzania, Nepal og i bjergene i det nordlige Vietnam, og på turene med egne gæster vil han instruere i brug af de rigtige teknikker, uanset om det er vandring, mountainbiking eller skiløb. Foto: Massimilana Gava
Trailtours.dk vil gøre det lettere for kunderne at få oplevelser i naturen med mindst muligt klima-aftryk.

Da Simon Grimstrup som ny rejsearrangør for godt et år siden havde solgt alle pladser på sin første tur til Vietnam, besluttede han, at det også skulle være den sidste med fly.

Hans samvittighed kunne ikke bære, at han skulle tjene penge på noget, som bidrog til den globale opvarmning. Derfor arrangerer Trailtours.dk, som hans bureau hedder, kun rejser med tog - og med bus i de tilfælde, hvor tog ikke er en mulighed.

Værdigrundlaget, som er formuleret på bureauets hjemmeside, er at "inspirere og gøre det lettere for danskerne at få fede oplevelser i naturen - og samtidig passe så godt på naturen, miljøet og klimaet som muligt. Vi ser os som brugere af naturen - ikke forbrugere."

Der er primært tale om gruppeture inden for vandring, løb, mountainbiking og skiløb/randonnee.

43-årige Simon Grimstrup har været turleder hos Topas siden 2012, løber ekstremløb i bjergene - faktisk er han Danmarks bedste bjergløber og har de bedste internationale resultater i landsholdsregi og i mere kommercielle løb - og er i øvrigt uddannet lærer. Det er som udgangspunkt også ham, der vil være rejseleder på alle løbeture.

Han erkender, at rejser aldrig kan gøres 100 procent CO2-neutrale, men han har en ambition om at gøre det lettere og mere komfortabelt for folk at foretage et klimabevidst valg uden at skulle gå på kompromis med komfort, effektivitet og oplevelser.

På turene vil deltagerne i øvrigt altid have mulighed for at vælge vegetariske og/eller veganske måltider.

Trailtours' gæster kommer så vidt muligt til at bo på mindre hoteller, der ikke er en del af store hotelkæder, og så lover Simon Grimstrup i øvrigt, at priserne aldrig vil blive sat ned i sidste øjeblik, hvis der er ledige pladser - derimod vil der være tilbud til dem, der bestiller i god tid.

Annonce
Simon Grimstrup løber blandt andet ekstremløb i bjergene. Foto: Jacob Sloth
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce