Annonce
Holstebro

Nyt plejehjem er tæt på målet: klar til godkendelse i byrådet

Skitse til det kommende friplejehjem i Alstrup, som en arbejdsgruppe forventer at gå i gang med at bygge senest 1. september. Ill.: Atra Arkitekter
Efter planen går byggeriet af nyt friplejehjem med 30 boliger i gang til september. På næste møde sender byrådet lokalplanen i høring, som også giver plads til 30 tæt-lave boliger i Alstrup.
Annonce

Holstebro: Et nyt friplejehjem i Alstrup, som en gruppe af borgere står bag, er nu så langt fremme, at byrådet på mødet tirsdag ventes at godkende planen.

Der er i dag 412 plejepladser i kommunalt regi, men nu er der ønsker om at etablere et friplejehjem, som skal ligge nær det nye boligområde i Alstrup bag Idrætscenter Vest.

Det bliver et byggeri på cirka 2700 kvadratmeter, og med 30 to-rums plejeboliger.

- Det tekniske skulle være på plads, og vi regner med, at byggeriet går i gang senest 1. september, siger Ove Lund, som er formand for arbejdsgruppen for Holstebro-Alstrup Friplejehjem.

Det forventes, at byggeriet vil koste knap 60 millioner kroner.

- Vi har et tilbud fra en bank udefra om finansiering, men vi foretrækker nok en lokal bank, og vi er ved at lave et budget for de første tre år, siger Ove Lund.

Planen er, at gruppen vil skal skaffe en grundkapital på én million kroner.

- Der vil vi spørge både borgere og fonde, så det er ikke umuligt. Vi kan også låne nogle af pengene, men det giver en bedre driftsøkonomi, hvis vi ikke skal forrente hele beløbet, siger Ove Lund.

Lokalplanen skal i offentlig høring i fire uger, inden den skal endelig godkendes.

- Vi håber, det kan nås inden sommerferien. Men nu må vi se, om coronasmitten forsinker det, siger Ove Lund.

Arbejdsgruppen ser et stort behov for et nyt friplejehjem, som er anderledes end de kommunale, og som borgerne vil kunne vælge, mens kommunen fortsat betaler udgiften til pleje.

- Det bliver boliger, så man får mulighed for at bo sammen som par, hvis man ønsker det, siger Ove Lund.

Plejeboligerne får en grund på 11.500 kvadratmeter og med en stor have.

Der er både plads til et plejehjem med 30 plejeboliger - og til 30 tæt lave boliger ved siden af - i den lokalplan, som byrådet snart sender i høring. Ill.: Holstebro Kommune/lokalplan
Annonce

Skepsis i byrådet

Lokalplanen omfatter også mulighed for at bygge 30 tæt lave boliger, som vil ligge i nabolaget.

Mens projektgruppen ser et stort behov for et nyt friplejehjem, så er der større skepsis i byrådet.

Kommunen er forpligtet til at betale for de borgere, som er visiteret og vælger friplejehjem - og det kan føre til lukning af eksisterende plejeboliger.

- Det er ikke et projekt, der står øverst på vores hitliste. Samtidig ved vi ikke, hvor vi står økonomisk efter coronakrisen, siger borgmester H.C. Østerby (S), efter sagen har været behandlet i økonomiudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce