Annonce
Holstebro

Nyt netværk: Date mellem studerende og virksomheder skal sikre arbejdskraft

John Hansen er projektleder på den nye erhvervsklub for studerende: Foto: Aarhus Universitet
Et nyt netværk skal være med til at rekruttere og fastholde de højtuddannede økonomer og ingeniører i Vestjylland.
Annonce

Holstebro: - Vi mangler uddannede specialister og højt uddannet arbejdskraft.

Sådan har det lydt mange gange fra virksomheder i det nordvestjyske område. Og problemstillingen er stadig aktuel.

Netop den udfordring er en af hovedårsagen til, at Institut for Forretningsudvikling og Teknologi ved Aarhus Universitet i Herning opretter en erhvervsklub for studerende.  Det er netop her, at de vestjyske virksomheder skal rekruttere ingeniører, erhvervsøkonomer og cand. merc'ere fra.

- Jo før vi kommer i gang med at matche de studerende og de midt- og vestjyske virksomheder jo bedre. Det er helt afgørende, at der er kontakt på et tidligt niveau i forløbet, så virksomhederne bedre kan fastholde og sikre sig nye kvalificerede medarbejdere, siger John Hansen, der er karrierekonsulent ved instituttet og projektleder for den nystartede erhvervsklub.


De store virksomheder i området er dygtige til at gøre opmærksom på sig selv, men de mindre virksomheder skal også have en mulighed. Derfor vil vi gerne komme ud til dem

John Hansen, projektleder for ny erhvervsklub for studerende


Erhvervsklubber er et meget udbredt fænomen i det etablerede erhvervsliv under nøgleordet netværk, netværk, netværk. Nu rækker det også ud til de studerende, så de studerende også kan hentes ind til projekter, praktik, studiejob og fastansættelser.

- De store virksomheder i området er dygtige til at gøre opmærksomme på sig selv, men de mindre virksomheder skal også have en mulighed. Derfor vil vi gerne komme ud til dem, forklarer John Hansen.

Annonce

Vigtig kobling

Initiativet bliver støttet økonomisk af støttefonden til den lokale universitetsafdeling i Herning. De er med til at sikre aktiviteter de næste tre år.

Holstebro er en af de byer, der bliver besøgt i efteråret. Erhvervskonsulent Peter Pasgaard fra Startvækst Holstebro ser positivt på det nye tiltag.

- Vi ved, at når de højuddannende dimittender først finder job i de større byer, så er det svært at trække dem tilbage til lokalområdet igen. Deres tilhørsforhold til de omkringliggende virksomheder er derfor vigtig, siger Peter Pasgaard i en pressemeddelelse.

Han mener, at de lokale virksomheder igennem erhvervsklubben nu får bedre mulighed for at gøre sig attraktive over for de studerende.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce