Annonce
Struer

Nyt liv i Kildegården: El-con kommer til byen

Jesper Godsk bliver som servicechef for El-con i Holstebro også chef for selskabets nye afdeling i Struer. Foto: Frede Stengaard
Installationsfirmaet El-con, som har hovedkontor i Aarhus og afdelinger over hele landet, åbner kontor i Kildegården 6. marts.

Struer: El-con åbner kontor i Kildegården.

- Det bliver som en filial af afdelingen i Holstebro, fortæller Jesper Godsk, som er servicechef og leder af Holstebro-afdelingen.

Han bliver dermed også chef for afdelingen i Struer, og efter en tur til byen sammen med regionsdirektøren i selskabet for Region Midt-Vest, Tim Pindstofte, som selv bor i Hjerm, blev han overbevist om, at der var basis for at etablere et kontor i Struer.

- Det er imponerende, hvad der sker på virksomhederne i Struer Kommune, mener Jesper Godsk og ser frem til at få etableret en base i byen.

- Vi åbner 6. marts, fortæller han med en forventning om, at det giver El-Con langt bedre mulighed for at nå ud til både private kunder i Struer Kommune og erhvervskunderne.

- Det bliver ikke med et direkte salg af el-artikler og den slags. Den tid er forlængst forbi. Men det bliver nemmere for os at få nye kunder i Struer, når de kan komme i direkte kontakt med os uden at skulle enten ringe til os eller køre til Holstebro, vurderer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce