Kultur

Nyt initiativ på Venø: Her kan du gøre et godt køb

I løbet af Venøloppens første åbningsdag var der kunder forbi butikken omkring hvert 10. minut, forlyder det.Foto: Johan Gadegaard
Igen i år åbner Venø dørene til den lille ø og lokker med gratis færge. I år er der også et nyt tiltag, nemlig en genbrugsbutik.

Struer: Færgen er næsten fuld søndag eftermiddag, da den forlader Kleppen og sejler den korte tur mod Venø. Men i dag, og alle dage til og med 22. april, kommer dankortmaskinen ikke hen til bilerne og beder om betaling for turen. For der er Venødage, også kendt som Åben ø-dage, hvor færgeoverfarten er gratis og den lille ø med små 200 beboere gør sig til for turister i et antal, der langt overgår det faste beboertal.

Frem til 22. april er der aktiviteter nok at finde på den lille ø. Faktisk så mange, at man næsten ikke kan nå dem alle, selv hvis man strammer sig an. Der blev lagt godt ud lørdag den 13. april med strandresning på havnen. I løbet af weekenden kunne man derudover nyde første åbningsdag på Venø Kro, tage forbi flere kunstudstillinger og komme til åbent hus hos Venø Fisk og Skaldyr samt Venø Seafood.

Og var ens sanser ikke mættede der, så kunne man også kigge forbi de små røde huse på havnen, hvor der i år er et nyt initiativ: Venøloppen. Et lille, lokalt loppemarked, hvor man både kan finde nyt og gammelt.

- Da vi gjorde klar, fandt jeg eksempelvis en helt nystrikket lækker sweater lige i min stil. Så den nåede altså ikke butikshylderne, siger Annette Friis med et lille smil.

Jeg synes det er vigtigt at slutte op omkring det, når der bliver lavet noget her på øen.

Per Vestergaard, kunstner

Brugskunst

Sammen med en flok medbeboere fra Venø står hun for Venøloppen, der åbnede i weekenden, og derudover holder åbent 18.-22. april. Her kan man finde alt fra sko og tøj, noget af det hjemmestrikket, til gamle plader, møbler, lamper og en masse nips.

- Det startede egentlig med at en venøboer havde noget, hun gerne ville have solgt, forklarer Annette Friis.

Normalt ville den slags foregå på Venøs egen Facebookside for beboere, men denne gang besluttede de sig for at prøve noget andet, og Venøloppen var født. Da Dagbladet var forbi søndag, havde den sin anden åbningsdag, og det lader til at der er blevet taget godt imod genbrugsbutikken.

- Jeg tror, at vi fik solgt en 12-15 ting i går, siger Annette Friis.

Sammen med de andre venøboere skiftes hun til at have vagt, og så har de alle en liste over tingene til salg, og hvor meget de må gå ned i pris. Hvis de må gå ned i pris.

- For der er også nogle ting, hvor sælgeren gerne vil have en god pris. Lampen derovre er for eksempel meget in lige nu, siger Annette Friis og peger over på en mørk lampe i hjørnet.

Tingene til salg kommer altså fra venøboerne selv, og der er blandt andet blevet solgt en vinkøler, lamper, skåle og andre former for brugskunst, fortæller Annette Friis.

Sammenhold

Venødagene startede for et par år siden, og er blevet taget godt imod fra start. I 2018 kom der lige godt 7000 gæster til øen i løbet af påsken, en stigning på næsten 1000 i forhold til året før. Også beboerne selv er glade for tiltaget, hvilket mærkes hos de mange private, der arrangerer diverse tiltag.

For eksempel hos Per Vestergaard, der sammen med sine tre kunstnerkolleger på øen har lavet et lille galleri på Sønderskovvej 19. Her kan man se den kunst, der bliver til på øen, og købe noget med hjem, hvis man skulle få lyst til det. Normalt plejer de fire kunstnere at udstille længere oppe på øen, men måtte i går relokere sig til et nylavet galleri på Søndersskovvej.

- Jeg synes, det er vigtigt at slutte op omkring det, når der bliver lavet noget her på øen, siger Per Vestergaard, der selv udstiller sine skulpturer.

- Det er egentlig ikke, fordi at jeg sælger rigtig meget til noget som det her, og jeg udstiller også mange andre steder, men jeg bor selv på øen, og jeg synes, at det er vigtigt at støtte op.

Også i Venøloppen er der kun godt at sige om Venødagene.

- Det giver os mange turister, og det er jo altid dejligt. Og så giver det os et sammenhold og et fælles mål.

Venødagene finder sted frem til 22. april. Foto: Johan Gadegaard
0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Erhverv

Lars Larsens søn rykker ind i Actona-bestyrelse

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Struer

Befriende besked til 86-årig mand fra Asp: Du kan flytte ind i lejlighed 3 på plejehjemmet på tirsdag

112

Som forsvarer skal man kunne være professionel: - Selv det mest usle menneske, har krav på et forsvar

Kultur

Food Festival nåede op mod 15.000 besøgende: Lover mindre kø næste gang

Fodbold For abonnenter

Nedrykkede Herrup sprudlede da presset forsvandt

Kultur

Arrangør i ekstase: Vi byder måske på gratis øl igen næste år

112

Blev taget af politiet og fik næsten betalt sin skatteregning - skylder nu Skat 31 kroner

Annonce