Annonce
Holstebro

Nyt initiativ i Mejrup: Nu kan man blive skoleonkel eller -tante

Eleverne i de mindste klasser på Mejrup Skole får i fremtiden tilknyttet en skoleonkel eller -tante, der frivilligt skal hjælpe i det sociale nogle timer om ugen. Arkivfoto: Morten Stricker.
Frivillige voksne skal hjælpe til med det sociale, dele ud af livserfaring og lytte, hvis en elev er ked af det.

Mejrup: Når de mindste elever på Mejrup Skole i fremtiden skal have hjælp til en leg eller have læst noget højt, bliver det ikke nødvendigvis læreren, der skal stå for det.

Skolebestyrelsen søger nemlig frivillige til et nyt projekt, hvor voksne kan blive skoleonkler eller -tanter.

Ordningen går ud på, at de frivillige onkler og tanter bliver koblet på en klasse i indskolingen, hvor de skal være nogle få timer om ugen. De frivilliges opgaver kan for eksempel være at fortælle historier eller give en hånd med i det sociale.

- Det er mest efterlønsalderen, vi kigger efter, da de kan bidrage med en masse livserfaring, også fra før den tid, hvor telefonerne overtog, siger Ole Nielsen fra Skolebestyrelsen på Mejrup Skole, der lægger vægt på, at skoleonklerne og -tanterne ikke skal undervise.

- Det er ikke en hjælpelærer, og det her er ikke et forsøg på at snige os til nogle ekstra ressourcer i det faglige personale. De skal være en del af klassemiljøet og blandt andet hjælpe børnene til legeprojekter, siger han.

Annonce

Win-win

Ideen om projektet er kommet efter inspiration fra en skole i Aarhus, hvor børnene og de voksne ifølge Ole Nielsen har haft meget glæde af hinanden. Det samme tror han på vil komme til at ske i Mejrup.

- For mig at se er det jo lidt et win-win projekt, hvor ungerne får nogle gode ting, men hvor de voksne også får lov til at dele ud af sig selv. Jeg synes, at det er meget i tidens ånd, at man giver noget tilbage til hinanden, siger han.

Projektet er helt nyt, og der er derfor ikke fundet nogle onkler og tanter endnu. Men på Mejrup Skole håber skoleleder, Tom Pedersen, på, at det kan lade sig gøre at finde en voksen til alle klasserne i indskolingen.

- Lærerne har sagt ja til det, og jeg tror faktisk, at der bliver rift om dem. Det kan være rart lige at have en ekstra person, hvis der skal bindes snørebånd, eller hvis en elev er ked af det og har brug for at snakke, siger Tom Pedersen.

Skolebestyrelsen satser på, at de første skoleonkler og -tanter tager plads ved de små skoleborde i starten af det nye år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce