x
Annonce
Rejser

Nyt hostel i Aarhus: Fra hovedbibliotek til luksusvandrerhjem

Illustrationer af senge i delte værelser. PR-foto: Brøchner Hotels
Snart får Aarhus et nyt overnatningssted i det tidligere hovedbibliotek i midten af byen. Book1 Design Hostel er navnet på vandrerhjemmet, der ikke kun tilbyder en soveplads for under 300 kroner, men som med en food court også vil være et gå-i-byen-sted for både turister og aarhusianere.

Bygningen fra 1934 ved Mølleparken i Aarhus er bevaret, selv om den ikke længere huser byens hovedbibliotek, men i stedet et moderne hostel med 444 sovepladser.

Det er hotelkæden Brøchner Hotels, der står bag overnatningsstedet, der åbner til april. I tilblivelsen af Book1 har hotelkæden balanceret mellem at bevare arkitekturen og samtidig nytænke design og digitale løsninger. Det centrale i konceptet er idéen om at være ”privat sammen”.

- På Book1 Design Hostel spiller design en essentiel rolle og skaber en følelse af, at man som gæst kan være "privat sammen" i de områder, som er fælles, men også på de forskellige værelsestyper. Booker man et standard double-værelse eller en suite, giver det sig selv, men det er også muligt at være helt privat, når man booker en seng i et af de nye pod dorms eller bunk dorms, fortæller Nickolas Krabbe Bjerg.

Annonce

Book1 Design Hostel

I april 2020 åbner Book1 i Aarhus, der er et design hostel (luksuriøst vandrerhjem) med 444 sovepladser.

Book1 kommer til at ligge i Mølleparken i en bygning fra 1934, som tidligere har huset Aarhus Hovedbibliotek.

Det er hotelkæden Brøchner Hotels, som i forvejen har en række boutiquehoteller i København, der står bag.

Gæster kan overnatte i alt fra sovesale for 4 til 14 personer med fællesbad (pris fra 225 kroner pr. nat) til en hostel-suite for to til fire personer med privatbad (pris fra 1530 kroner pr. nat).

Ud over overnatning byder Book1 også på en food court med forskellige madkoncepter, økologisk morgenmad, barer og lounges og sauna.

Adressen er Møllegade 1, 8000 Aarhus.

Læs mere på www.brochner-hotels.dk.

Book en seng

En dorm er oversat til dansk en sovesal, og inspirationen kommer fra udlandet, blandt andet fra pod- og capsulehoteller, hvor de overnattende gæster sover iblandt hinanden, men kan være private i deres egen seng. På Book1 Design Hostel er sengene 140 centimeter brede, og ønsker man at være privat, kan man trække et gardin for sengen. Det er ved hjælp af en app, at gæsterne bruger deres egen smartphone som nøgle til værelse og private skabe til at checke ind og ud og til at betale regningen for ophold og forbrug.

På værelserne sørger en intelligent belysning for, at kun gulvet, og ikke hele rummet, bliver let oplyst, når gæsterne kommer ind i sovesalen om natten. På den måde forstyrrer det ikke de andre sovende gæster. Det er muligt at overnatte på en sovesal med 3 til 13 andre, men også at booke sit eget værelse eller vælge en sovesal kun for kvinder.

Navnet Book1 mener den administrerende direktør gav sig selv:

- Først og fremmest er Book en henvisning til det tidligere bibliotek, der indtil 2015 var i bygningen. Book og 1 henviser også til at reservere én seng, en hel sovesal eller måske et af værelserne eller suiterne, som det nye hostel også tilbyder.

Selv om det er overnatningen, der er i centrum, er Book1 ikke kun for besøgende, men også for lokale. Med åbningen lanceres også en food court i samarbejde med MIB, der er en gastronomisk iværksættervirksomhed, som kokken Martin Ib står bag.

Illustration af barområdet. PR-foto: Brøchner Hotels
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce