Annonce
Ulfborg/Vemb

Nyt hjem skal lokke storkene til byen igen

Der kommer nyt storkehjem til i Sdr. Nissum. Arkivbilledet her er fra Smedager, men det er dét syn, borgerne nu håber på, de snart får - også her i byen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Sdr. Nissum: Det er efterhånden en del år siden, at der senest flyttede et storkepar ind på reden i midten af Sdr. Nissum. Og måske det ikke er så underligt. For vinden og vejret havde ødelagt reden så meget, at den til sidst  - i efteråret sidste år - måtte tages ned.

Men den kommende uges tid bliver der sat nyt storkehjem op. Flere lokale virksomheder har hjulpet til med at fremstille en ny rede og mast og hjælper også til, når den skal rejses.

- Der har jo været storkerede her i byen i generationer, så vi håber meget på, når vi nu sætter den her nye rede op, at vi kan være så heldige, at der flytter et storkepar ind, siger Jens Andreas Lystbæk Vestergård, der er en af de lokale, der kommer til at bistå med arbejdet.

- Vi skulle egentlig have rejst den på lørdag, men en af dem, der skulle hjælpe, kunne ikke der. Så vi regner med, at det bliver indenfor den næste uges tid, at den er klar til indflytning, siger Jens Andreas Lystbæk Vestergård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

44 sorte minutter knækkede HB på Sydfyn

Annonce