Erhverv

Nyt halgulv står højt på ønskelisten

Nu er det også officielt, at Thyborøn Fritidscenter har taget navneforandring til Wærket. Arkivfoto: Morten Stricker
Thyborøn Fritidscenter er nu officielt et overstået kapitel. Fremover hedder det Wærket

Thyborøn: Mens håndværkere er godt i gang med at omdanne den ene af de to haller i fritidscentret i Thyborøn til et vandkulturcenter, er centrets bestyrelse godt i gang med at få etape 2 af transformeringen af centret sat på skinner.

Målet er blandt andet, at der skal lægges nyt halgulv i den idrætshallen samt en flytning af køkken- og cafefaciliteter til stueplan samt en renovering af omklædningsrummene. Desuden er der aktivitetsrum, som kan bruges til ikke-sportslige aktiviteter også på ønskesedlen.

Bestyrelsen orienterede om projektet, der kører uafhængigt af byggeriet af vandkulturcentret, ved generalforsamlingen onsdag aften. Bestyrelsen regner med, at det koster omkring fem millioner kroner at indfri hele ønskesedlen, der skal være med til at gøre centret til hele byens samlingssted og ikke kun er et mødested for dem, der dyrker idræt.

Lige nu er der omkring to millioner kroner på kontoen til renoveringen og ombygningen. Det er penge, der er kommet i hus gennem blandt andet LAG-midler og Fiskeri-LAG. Næste skridt er, at bestyrelsen vil søge fonde om midler, lige som man også håber på, at lokalbefolkningen vil være villige til at bidrage til ombygningen.

Højt på ønskesedlen står et halgulv, der skal afløse det 50 år gamle halgulv, der ifølge centerleder Jesper Vinther Fruergaard har udtjent sin værnepligt.

- Vi håber, at vi allerede i løbet af sommeren kan have midlerne på plads til en udskiftning. Kan vi ikke det, venter vi til næste sommer, siger centerlederen.

På generalforsamlingen sagde Lars Sylvester farvel til bestyrelsen. Han valgte at stoppe, da han har fået arbejde på Sjælland. Det gav Allan Broe et comeback i bestyrelsen, hvor han tidligere har haft et sæde. Lars Byskov og Henning Christensen fortsætter i bestyrelsen, mens der var genvalg til John Nygaard og Poul Kobberholm som henholdsvis første- og andensuppleant.

Desuden blev det formelt vedtaget en vedtægtsændring, så Thyborøn Fritidscenter nu er fortid som centrets navn. I stedet hedder centret nu Wærket, som det allerede blev afsløret, da der i slutningen af januar var byggestart på vandkulturcentret.

0/0
Annonce
Erhverv

Århusianske iværksættere ryddede bordet ved prisfest

Erhverv

Dyb frustration: Nej til ny vej ind på Gimsinglundvej

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Sydjylland

Direktør til minister: Væk med barrierer for biogas i lastbiler

Erhverv For abonnenter

Ausumgaard omlægger til økologisk planteavl

Sydjylland

Charmeoffensiv for en branche i bevægelse

Sydjylland

Det altid åbne værksted

Annonce