Annonce
Holstebro

Nyt forsøg på at overbevise politikere: Naboer til nyt byggeri sender brev til byrådet

Beboerne på Slotsvænget og Åglimt har tidligere sendt politikerne op i en lift for at vise indkigsgener. Nu er et brev til byrådet næste forsøg på at undgå det 15 meter høje byggeri. Foto: Morten Stricker
Som et sidste forsøg på at undgå et 15 meter højt byggeri på Slotsvænget har naboerne skrevet til byrådet. Bygherren dikterer lokalplanen, mener de.

Holstebro: Det har i den grad skabt utilfredshed blandt en gruppe borgere, at der på kommunens bord ligger en ændring af en lokalplan til godkendelse, som skal gøre det muligt at lave et byggeri i fire etager på Slotsvænget.

De utilfredse borgere er naboerne til byggeriet, som bor på Åglimt og Slotsvænget, og de har ikke tænkt sig at overgive sig uden kamp.

Forud for tirsdagens byrådsmøde har de i samarbejde med en advokat sendt et brev til samtlige medlemmer af byrådet. Her bliver der lagt vægt på, at ændringen i lokalplanen skulle være dikteret af bygherren mere end af politikerne.

Annonce


Når erhvervsfolk kommer og siger, at de vil investere i byen, er det i min optik klart, at vi kigger på, hvad vi kan gøre for at hjælpe dem, og så er vi som politikere sat i verden for at træffe den beslutning, som, vi synes, er bedst for byens udvikling

Svend Ørgaard (S), byrådsmedlem


”Bygherre/entreprenør kan tilsyneladende selv diktere, hvilken form for byggeri og byggeplaner, som ønskes gennemført”, står der i brevet.

Denne påstand begrundes blandt andet med et uddrag fra en mailkorrespondance, som advokaten har set, hvor bygherrens rådgiver i en mail til kommunen skriver, at højden skal ændres fra 15 meter til 16,5 meter. ”Da vi ikke efter høringsperioden kan øge højden, er det vigtigt, at den ikke er for lav”, lyder det.

På seneste møde i økonomiudvalget blev det besluttet at indstille overfor resten af byrådet, at ændringen af lokalplanen skal vedtages med tilladelse af en byggehøjde på 15 meter.

Men det handler ikke om, at bygherren har haft frit valg på alle hylder, forsikrer byrådsmedlem Jens Kristian Hedegaard (V).

- Når man skal lave en lokalplan for et projekt, kommer projektmageren med de ønsker, der er, og så forholder vi os til, om det er noget, vi vil gå med til eller ej. Jeg forstår godt, hvis naboerne ikke er begejstrede for projektet, og man kan være uenig i placeringen af det, men jeg ser ikke noget forkert i den måde, tingene er gjort på, siger han.

Intet odiøst

Det er ikke unormalt, at politikerne får henvendelser, inden der skal træffes beslutninger. Men byrådsmedlem Svend Ørgaard (S) ærgrer sig over, at der ifølge ham ligger en undertone i denne henvendelsen af, at der skulle være foregået noget odiøst i forløbet. Det er ikke tilfældet, mener han.

- Når erhvervsfolk kommer og siger, at de vil investere i byen, er det i min optik klart, at vi kigger på, hvad vi kan gøre for at hjælpe dem, og så er vi som politikere sat i verden for at træffe den beslutning, som, vi synes, er bedst for byens udvikling, siger han.

Også Karsten Filsø (SF) slår på, at det i sidste ende er en politisk beslutning.

- Jeg kan ikke vide, hvad der har været af kontakt i forløbet, men når der skal laves projekter som det her, vil det altid være under forudsætning af, at der er politisk opbakning, siger han.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Erhverv

Fra gårdbutik til gågade: Birte gør drømmen til virkelighed, og åbner tøjbutik på Østergade

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Overlægen, der selv blev patient, kommer med hård kritik af  test-systemet: I sætter mit liv på spil, når jeg skal stå i kø med syge

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Sport

Fremtiden ligger i Holstebro - både på og uden for banen: Jeg har nået en alder, hvor der skal mere til end bare at have et arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer

Kørte frem for rødt: Tog afsporet på station

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Erhverv

Få din burger bragt helt til døren: Madbude rykker ind i Holstebro

Annonce