Annonce
Ulfborg/Vemb

Nyt forpagterpar i Vedersø Klit vil favne bredt - med et stænk af gourmet

Johnny og Anna Bregendahl er nye forpagtere af Restaurant Havtorn, der ligger i forbindelse med Vedersø Klit Camping. Foto: Morten Stricker
Der er nye ansigter i spidsen for restaurant Havtorn i Vedersø, efter at de tidligere forpagtere har sagt stop for at koncentrere sig om deres nye forpagter-roller i Vedersø Kulturcenter.

Vedersø: Hun er oprindeligt uddannet sygeplejerske, men har brugt de sidste par år på at uddanne sig til kok på restaurant Ækte. Han har været restaurantchef på Under Klippen. Og gennem flere år har Anna og Johnny Bregendahl haft et godt øje til restaurant Havtorn.

Så da Helle Jensen og Egon Andersen i februar meldte ud, at de ville stoppe som forpagtere - for at målrette deres tid på Vedersø Kulturcenter, skulle der ikke meget betænkningstid til for Bregendahl-parret, der sprang til med det samme.

- Vi har hjulpet til her gennem flere år - særligt i sommerperioden, og vi havde jo egentlig lidt en aftale med Egon og Helle om, at vi gerne ville overtage, når de skulle videre engang, siger 52-årige Johnny Bregendahl.

Annonce

Så 1. marts fik de nøglerne. Og så har der ellers været travlt med malerpensler og leverandør-aftaler, så de kunne åbne for takeaway op mod påsken. Onsdag kunne de så åbne for selve restauranten også.

- Det er gået sindssygt stærkt, og eksempelvis har jeg først lige her i går fået fadølsanlægget op at køre, siger Johnny Bregendahl.


Når vi er et stykke længere fremme, er håbet at kunne få lavet nogle gourmet-aftener fredage og lørdage, hvor kuvertprisen jo så også er væsentligt højere.

Johnny Bregendahl, forpagter af restaurant Havtorn med sin kone, Anna Bregendahl


Netop fordi, at der bliver travlt de kommende par måneder, og at parret bor i Holstebro, har de investeret i en lille campingvogn, der ligger her på Vedersø Klit Camping, hvor restauranten hører til.

- Eksempelvis ved vi ikke, hvornår vi kommer hjem i aften, og i morgen er det op tidligt og lave 50 gange smørrebrød, så syntes vi, det gav god mening, siger 47-årige Anna Bregendahl.

Vinter og gourmet

Frokostretterne er de klassiske, danske; pariserbøffer, stjerneskud og smørrebrød. Og så skrues der op for niveauet til aften med oksemørbrad, moule frites og diverse retter med friske fisk.

- Det er vigtigt for os, at det er mad af god kvalitet, som er lavet fra bunden, siger Anna Bregendahl.

Og så får reel gourmetmad da også lov at snige sig ind engang i fremtiden:

- Når vi er et stykke længere fremme, er håbet at kunne få lavet nogle gourmet-aftener fredage og lørdage, hvor kuvertprisen jo så også er væsentligt højere, siger Johnny Bregendahl.

Kundegrundlaget er til det her i sommerhalvåret, er han sikker på:

- Vi er jo da også privilegeret af, at hotellet er lukket ned, så der ikke er konkurrence derfra, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce