Annonce
Holstebro

Nyt apotek åbner om to uger: Endnu et dyrenavn bliver tilføjet til listen

Apoteker Birgitte Nørskov Pedersen har en forkærlighed for koalaen, og det australske pungdyr, der udelukkende spiser blade fra eukalyptustræer og er det eneste pattedyr, der kan tåle giftstofferne i bladene, har inspireret hende til navn og indretning af den nye filial i Nørreport Centret. Foto: Morten Stricker
Vi har svanen og løven i Holstebro, og 1. november får apotekerfamilien et nyt dyr på bykortet - i Nørreport Centret.
Annonce

Holstebro: "Holstebro Koala Apotek".

Sådan kommer Holstebros nye apotek til at hedde. Apoteket åbner 1. november, og kvinden bag, apoteker Birgitte Nørskov, har altid haft en forkærlighed for det australske pelsdyr, der sover 18 timer i døgnet og spiser i fem timer.

Men det er nu ikke historien bag navnet. Birgitte Nørskov og familien har i en periode boet i Australien.

- Her oplevede vi koalaer på nærmeste hold. Det var en kæmpe oplevelse, fortæller Birgitte Nørskov.

Annonce

Inden husene fik numre

Holstebros to øvrige apoteker har også dyrenavne - svanen og løven - og udvides blikket til det resterende land, så er apotekerfamilien også allerede befolket af hjorte, ørne, ugler, ulve,
en enkelt elefant.

Ifølge fagbladet Farmaci ved man ikke nøjagtigt, hvorfor apotekerne oprindeligt fik navne efter dyr, men teorier går blandt andet på, at dyresymbolerne var en måde at kunne skelne byernes huse fra hinanden, i en tid hvor man endnu ikke havde indført husnumre, og de fleste borgere ikke kunne læse. Andre mener, at dyrenavnene hænger sammen med dyrenes symbolik, hvor en løve eksempelvis symboliserer styrke og livskraft.

Koalaen og dens levesteder har inspireret til interiøret i den nye filial i Nørreport Centret med grønne planter, farvevalg og naturmaterialer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce