Annonce
Navne

Nyt ansigt med ambitioner på børnebiblioteket i Ulfborg

Bibliotekarerne Pernille Gade Nielsen og Thomas Winther Jensen står sammen for arrangementet ”Vores favoritter” på Ulfborg Bibliotek, hvor de fortæller om deres personlige favoritter blandt bøger, musik og film. PR-foto
Ulfborgs nye børnebibliotekar Pernille Gade Nielsen har store ambitioner for børnebiblioteket.

Ulfborg: Børnebibliotekar Pernille Gade Nielsen er ny medarbejder på biblioteket i Ulfborg. Hun vil være et ansigt, børnene i området kender og skabe gode relationer og oplevelser for institutioner såvel som familier. Hun har hevet teltpælene op fra Varde og er flyttet til Ulfborg, hvor hun er i fuld gang med at knytte nye bekendtskaber.

- Relationen er det vigtigste både i forhold til lokalbiblioteket og i forhold til børnene. Børnene skal vide, hvem jeg er, og de skal have lyst til at besøge biblioteket. Derfor besøger jeg institutioner og skoler i lokalområdet, så vi kan møde hinanden, fortæller Pernille Gade Nielsen.

Det nye ansigt i Ulfborg er i gang med at nytænke biblioteket for at gøre det endnu mere attraktivt for både familier og institutioner at bruge biblioteket. Hendes indflydelse kan man blandt andet se bud på i det nye sæsonprogram med arrangementer for hele familien på Ulfborg Bibliotek.

Annonce

Babyyoga, krig og Halloweenfest

For de helt små er der baby-yoga og børneteater med blandt andre Skrallebang og Faster Cool, og for de lidt ældre er der gamerparty.

De kreative kan se frem til et væld af hækle- og strikkecaféer samt -workshops, mens de krigsinteresserede kan glæde sig til, at cand.scient.pol. Jan Wammen tager publukum med tilbage til 1939 og levendegør 2. Verdenskrigs udbrud samt forløbet af de første år.

Hele familien får også mulighed for at mærke uhyggen brede sig, når Ulfborg Bibliotek inviterer til halloweenfest sammen med Ulfborg by.

- Biblioteket skal være et dejligt og hyggeligt sted at være, siger Pernille Gade Nielsen, der har flere ting i støbeskeen.

Hun løfter sløret for planerne om en børnelæseklub, som efter planen starter op til foråret. Omdrejningspunktet for alle hendes ambitioner er, at flere skal opdage, hvor dejligt det er at være på Ulfborg Bibliotek.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sheriffens farvel

I skåltaler bryster vi os ofte af, at vi i Danmark har et neutralt embedsmandsværk. Ministre og politikere kommer og går - men embedsmændene består. Den test består politidirektør Jens Kaasgaard med glans. Alene i sin tid som først politimester i Holstebro og siden politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politikreds har han overlevet ni justitsministre, og har holdt sig ude af de store skandaler. Efter næsten 43 år - heraf 22 som øverste leder for politiet i Holstebro - har han frivilligt valgt at sige farvel, og det bliver et par store sko, som hans allerede udnævnte efterfølger skal fylde ud. Kaasgaard har spillet en stor rolle i forhold til at få politihovedkvarteret placeret i Holstebro i forbindelse med den store politireform i 2006 - og han har også formået at få alle de nye administrative funktioner, som er blevet kredsen tildelt, til at fungere, så der stort set ikke har været kritik af ”udflytningen” af op mod 600 administrative politistillinger til det vestjyske. Det er faktisk ganske imponerende. Det var Tvind-sagen, der i sin tid gav ham øgenavnet "sheriffen fra Holstebro”. Og ser man alene på resultaterne; på opklaringsprocenterne og sagsbehandlingstiderne er der ikke mange fingre at sætte på sheriffen. Men politiet er andet end målbare resultater i regneark, og historien om politiet og Kaasgaard er også, at han har været med til at nedlægge flere mindre politistationer og nærbetjente, som blev set som en værdi i de lokalsamfund. Effekten af disse centraliseringerne er næppe målbar i forhold opklaringsprocenten, men derfor kan den jo godt betyder noget i den måde, som politiet bliver opfattet på, og i forhold til nærheden til borgerne. Det er næppe uden spænding, at de omkring 1300 ansatte ved politiet i det midt- og vestjyske skal have en ny chef. Mange har aldrig haft andre end Kaasgaard som øverste chef, og selv om han bestemt også har haft sine kritikere, så har de vidst, hvor de havde ham: Altid loyal overfor de politiske beslutninger, altid med et strategisk blik for fremtiden og med politihjertet bankende for Midt- og Vestjylland.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];