Annonce
Læserbrev

Nytårstale. Strøtanker om en borgmester, der er skævt afmarcheret

Annonce

Debat: En borgmester i en kommune er valgt til byrådet på et partiprogram. Men når han så er blevet valgt til borgmesterposten, er han i selvsamme minut blevet hele kommunens borgmester. Enhver borger i kommunen skal med samme ret kunne sige; "det er min borgmester. Han repræsenterer også mig".

Vil en borgmester derfor holde en nytårstale til borgerne, så er han velkommen til at sidde på sit borgmesterkontor, få hjælp af de ansatte på rådhuset og sende sin nytårshilsen ud til borgerne enten på skrift i dagspressen eller på kommunens hjemmeside.

Vil han derimod sende en nytårshilsen til sit parti, så sidder han et eller andet sted på privat grund, får naturligvis ingen hjælp fra de ansatte og siger lige , hvad han har på hjerte.

Lemvigs borgmester har dermed ikke forstået sin rolle.

Jeg fandt det overraskende, at borgmesteren ikke kendte sin rolle sidste år ved nytårstide, og han blev da også på det kraftigste gjort opmærksom på sin manglende forståelse for at adskille de forskellige roller.

Når borgmesteren derfor igen i år holder en nytårstale til sine Venstremedlemmer, roser sig af alle årets beslutninger som om de er gennemført af Venstre alene og tilmed sidder på borgmesterkontoret, og - sikkert med hjælp fra de ansatte på rådhuset – lægger talen ud på partiet Venstres hjemmeside, så er der ingen tvivl: Borgmesteren kender ikke sin plads, sin rolle som borgmester og har ikke villet lytte til kritikken fra sidste år.

Det er både pinligt og skammeligt.

Kan man forestille sig statsminister Mette Frederiksen sidde på Marienborg og tale til medlemmerne af Socialdemokratiet, og pludselig farer alle Socialdemokratiets folketingsmedlemmer frem bag hende og råber: Godt nytår.

Nej, vel? Der ville blive ramaskrig.

Men, det er faktisk det, Lemvigs borgmester Erik Flyvholm gør.

Genbrug er vigtigt. Det taler alle om.

Men, genbrug af dumhed er i bedste fald uvidenhed, i værste fald virkelig dumt.

Derfor kære borgmester: Du må gerne være medlem af Venstre. Men, når du holder nytårstaler til Venstre, så sidder du ikke på dit borgmesterkontor.

Jeg forventer en nytårstale fra borgmester, på borgmesterkontor, lagt ud på kommunens hjemmeside rettet til alle borgere i Lemvig Kommune.

Du er ikke Venstres borgmester.

Du er jo dog borgmester for alle borgere i Lemvig Kommune. Regner vi da med!

Ane Margrethe Bjerre. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce