Annonce
Struer

Nyrenoveret skaterpark indviet: Nu behøver vi ikke tage til Lemvig længere

Onsdag aften blev Struers nyrenoverede skaterpark indviet, hvorefter Struer Ungdomsskole nu hver onsdag aften vil være at finde med et tilbud i parken. Foto: Morten Bang Larsen
I omegnen af 400 børn, unge og forældre mødte op, da den nu godt og grundigt istandsatte skaterpark i Hullet i Struer onsdag blev åbnet. Heriblandt en god, gammel kending af det lokale skatermiljø.

Struer: Det foregik for fuld musik og med masser af aktivitet, da den "nye" skaterpark i Hullet ved Ringgade i Struer onsdag blev indviet. Arrangørerne anslår, at op imod 400 børn, unge og forældre deltog i åbningen.

Til at hjælpe med at klippe snoren til de mildt sagt gennemrenoverede betonramper var indkaldt borgmester i Struer Niels Viggo Lynghøj (S) og formand for kultur- og fritidsudvalget Lars Møller Pedersen (S).

Efter de indledende manøvrer blev der afholdt konkurrencer for både dem på løbehjul og dem på skateboard, mens der indimellem var fri leg på de nye ramper, og de mange fremmødte i tæt på alle aldre kunne give den max gas.

To af dem, der både deltog i konkurrencerne og var i gang, når der var pause, var Aske Folman på 10 år og Benjamin Nymann på 12 år - begge fra Struer.

- Det er skide godt, sagde Benjamin Nymann med henvisning til de nye udfoldelsesmuligheder.

- Før tog vi til Lemvig for at køre på skateboard, men nu skal vi være her, tilføjede han.

Annonce

Det her var et sted, hvor vi kunne samles og udvikle os derfra, hvor vi nu var, fordi der var nogle ordentlige faciliteter at gøre det på. Det, tænker jeg, i høj grad også er tilfældet nu.

Esben Munk, "gammel" skater fra Struer til åbningen af den nye skaterpark

Den gamle skater

Grunden til afstikkeren til Lemvig, hvor der også er en skaterpark, skal findes i det faktum, at ramperne i Hullet før renoveringen var mere farlige end fornøjelige at bevæge sig rundt på med små hjul på grund af revner og huller.

Det er nu en saga blot.

- Banen er faktisk rimelig god. Den er meget stabil, og der er nogle fede detaljer på den, sagde Aske Folman, der ligesom Benjamin Nymann onsdag prøvede de nye forhold for første gang.

En, der også lige skulle et par gange op og ned ad de buede ramper trods en noget højere alder end gennemsnittet til åbningen, var Esben Munk.

Han er "gammel" skater fra Struer og var faktisk i midten af 00'erne med til at få den tidligere skaterbane i Hullet lavet. Onsdag var han så tilbage blandt andet for at speake til konkurrencerne og dele præmier ud til vinderne.

- I min ungdom her i Struer var det kun skatere og lidt rulleskøjter. Nu er der væsentligt flere løbehjulere, fortalte den nu 26-årige skater, som bor i Aarhus og underviser i at stå på skateboard på en efterskole på Fyn.

Handler om frygt

Som det også har været tilfældet denne gang, var Esben Munk i sin tid med til at samle penge sammen til at få etableret skaterparken i Hullet, men det gør ham bestemt ikke noget, at den nu er blevet "shinet lidt op".

- Det er FSR Beton, som har bygget den, og de er kendt for at lave højkvalitets skaterparks, så havde vi haft den her for 15 år siden, havde det været endnu bedre.

Esben Munk har efterhånden skatet i lige knap 20 år, og interessen har haft stor betydning for ham.

- Vi var nogle stykker, der ikke gik op i fodbold og håndbold, og så havde vi skateboardet, forklarer han og uddyber:

- Det handler for mit vedkommende hele tiden om at arbejde med sin frygt. Hvad tør man gøre. Der er noget rigtig godt i at gøre noget, man ikke helt tør.

Derudover gav sporten også en masse venner og nu senere et job til Esben Munk.

- Det her var et sted, hvor vi kunne samles og udvikle os derfra, hvor vi nu var, fordi der var nogle ordentlige faciliteter at gøre det på. Det, tænker jeg, i høj grad også er tilfældet nu.

Der var både konkurrencer og fri leg på de nye ramper. Foto: Morten Bang Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Så mange vil være skolechef

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce