Annonce
Holstebro

Nye vinde blæser over havnen i Thorsminde

Servicehavnen i Thorsminde skal i den fremtidige udvikling også sikres mod eventuel stormflod. På billedet ses et kig mod Vesthavnen. Foto: Holstebro Kommune
En ny udviklingsplan skal transformere havnen i Thorsminde, så der fortsat er fiskeri, men også mulighed for at drive en moderne servicehavn til offshore-branchen.

Thorsminde: Vind, vand og fisk.

Det bliver omdrejningspunktet for Thorsminde Havns udvikling. Og især den grønne energibølge ventes at fylde godt op på havnearealet.

- Vi vil vise branchen, at havnen både er fleksibel og dedikeret til at tage imod vindindustrien - også på den lange bane. Det har vi for eksempel gjort før med planlægningen af en heliport, forundersøgelser og lokale alliancer om arbejdskraft. Jo tættere projektet kommer på at finde sin operatør, jo mere rykker vi også på den målrettede planlægning for at bane vejen for en servicehavn, siger borgmester H.C. Østerby (S) i en pressemeddelelse fra Holstebro Kommune.

Annonce

Hvis den fremtidige operatør på "Thor", Danmarks største havvindmøllepark, placerer de første aktiviteter på havnen, er Holstebro Kommune forberedt.


Jo tættere projektet kommer på at finde sin operatør, jo mere rykker vi også på den målrettede planlægning for at bane vejen for en servicehavn.

H.C. Østerby (S), borgmester


Den korteste vej

Havnebestyrelsen er allerede gået i gang med fremtidens servicehavn. I forrige uge besluttede medlemmerne nemlig at iværksætte en udviklingsplan for den vestlige del af Thorsminde Havn.

- Størstedelen af Vesthavnen skal udvikles direkte målrettet en servicehavn. Derfor ser vi frem til en transformation i vores satsning fra primært at være fiskeriorienteret til også i høj grad at være en havn til vindindustriens aktiviteter for Thor Havvindmøllepark og andre offshore projekter, siger Lisette Sønderby, der er havnechef for Thorsminde Havn.

Havnens fiskeri kan samles og udvikles i de nordligste havnebassiner, og havnen ser også fiskeopdræt på land som en del af de fremtidige satsninger for Vesthavnen.

Thorsminde er ifølge Holstebro Kommune interessant for operatøren af "Thor" af flere grunde. Havvindmølleparken kommer til at ligge 20 kilometer stik vest ud for Thorsminde Havn. Det er dermed både den korteste søvej og den hurtigste luftvej.

- Og som bekendt er tid lig penge, men mindst lige så vigtigt: Brændstofforbruget bliver mindre, jo kortere afstand der er fra servicehavnen til mølleparken, påpeger kommunen.

Annonce
Kultur

Her møder Karina Kandis-Johnny for første gang i 17 måneder: - Jeg burde nok ikke have taget makeup på, for jeg kommer til at tudbrøle

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Holstebro

Halvdelen af punkterne i familieudvalget er hemmelige: - Vi sætter altså ikke mere på den lukkede dagsorden, end vi må

Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Struer

Kommuner: Lad os drøfte en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Kultur

Livet fejres med musik og sang i kirke

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Annonce