Ulfborg/Vemb

Nye vandtanke skal fremtidssikre værket i Husby

I otte uger måtte Husby Vandværks formand Aksel Gade (t.h.) og vandværkspasser Jens Vang (t.v.), lukke ned for værket, mens de to nye tanke blev installeret. I den tid købte man i stedet vand fra Ringkøbing Skjern Forsyning. De to nye tanke skal fremtidssikre værket. Foto: Jan Briks
Husby Vandværk har fået to nye store vandtanke installeret. Det fremtidssikrer værket og giver forbrugerne større sikkerhed for kvaliteten, mener værkets formand, Aksel Gade.

Husby: Det har ikke ligefrem været en hemmelighed. Men der har heller ikke været de helt store armbevægelser fra bestyrelsen på Husby Vandværk. Ikke desto mindre har værket fået gennemført en forandring af de helt store - lige før årsskiftet.

For rentvandstanken i vandværket, der er bygget i 60'erne, var efterhånden ved at være så slidt, at bestyrelsen satte en stor beslutning i værk.

- Vi havde et professionelt firma herude og vurdere værkets tilstand. I store træk var det i orden herude, men der var en del småting, vi skulle have set på, siger Aksel Gade, formand for værket. Det var blandt andet revner, stigetrin, der var ved at ruste over og gammel teknik, der trængte til udskiftning.

- Vi snakkede så om, om man bare skulle få fikset småtingene og så få monteret sådan en plasticdug på det eksisterende betonværk. Men i stedet valgte vi at afsøge markedet, og det endte med, at vi købte to ståltanke i stedet, forklarer Aksel Gade.

De to store ståltanke, der kostede værket 1,6 millioner kroner, kan tilsammen rumme 120 kubikmeter vand - samme mængde, som der var plads til i den gamle betontank. Forskellen er ifølge formanden større sikkerhed for de 800 forbrugere, der aftager vand fra værket:

- Det er jo en fremtidssikring. Havde vi renoveret den gamle tank, var der større risiko for utætte dæksler, eller at der kunne indtrænge overfladevand ind og influere bakteriologien. Den risiko ville vi ikke løbe, siger Aksel Gade, der samtidig fortæller, at der dog aldrig har været problemer med drikkevandet i området.

0/0
Annonce
Holstebro For abonnenter

Fåreavler blandt ulve: Myndighederne svigter os

Ulfborg/Vemb

Satser på de firbenede: Vil lave festival for hunde

Ulfborg/Vemb

To store virksomheder flytter sammen: - Jeg har intet problem med at dele

Annonce