Annonce
Fodbold

Nye udfordringer venter ungt trænerpar

Stefan Vendelbo Madsen, som står til venstre i billedet, rykker til Skive IK efter fire og et halvt år i Mejrup GU. Træner Michael Lauridsen følger trop. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Stefan Vendelbo Madsen og Michael Lauridsen er fortid i Mejrup GU, men trænergerningen sættes ikke på pause. Den unge duo skal i fremtiden stå i spidsen for kvindeafdelingen i Skive IK.

Mejrup: Allerede som teenager fik Stefan Vendelbo Madsen lov til at prøve kræfter med det at være fodboldtræner. I en alder af bare 14 år trænede han U11-drenge i Vinderup IK, hvor han også er født og opvokset.

Siden da har han trænet U17-piger, været assistent og senest haft tøjlerne som cheftræner for det bedste damehold i Mejrup GU.

Med ti års trænererfaring på CV'et har den 24-årige fodboldentusiast nu søgt nye græsgange og er netop blevet præsenteret som ny træner for Skive IKs hold i kvindeserien.

Han skal lede kvindeafdelingen i samarbejde med 26-årige Michael Lauridsen, som han også arbejdede sammen med i Mejrup GU. Det bliver en fornøjelse at fortsætte det samspil, understreger Stefan Vendelbo Madsen.

- Michael er en god kammerat og en sindssygt dygtig træner og kollega. Han har mange af de kvaliteter, som jeg måske mangler, så jeg sætter stor pris på at få ham med, siger han.

Annonce

Tid til at nørde

Skive IK er ikke ukendt territorium for den nye træner.

- Jeg kender fire-fem stykker af spillerne, og så har jeg faktisk også trænet et par af dem i FC Midtjylland-regi. Desuden har vi spillet træningskamp mod dem hvert halve år, fortæller Stefan Vendelbo Madsen.

Trods kendskabet er det dog vigtigt for ham, at ingen spillere forfordeles.

Derfor går han og Michael Lauridsen nu i gang med at se tonsvis af videoer fra den netop overstået sæson. Samtlige minutter er nemlig blevet optaget af det smarte VEO-kamera, som selv filmer fodboldkampene.

- Alle starter på lige fod, for det er sundt at prøve, når der kommer nye trænere til, siger Stefan Vendelbo Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kiosk ramt af indbrud

Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

Annonce