Annonce
Danmark

Nye rejsevejledninger: Nu kan du rejse til Mallorca eller Gran Canaria uden karantænekrav

Et hold tyske turister landede fredag på Kreta. Danskere, der gerne vil til én af de græske øer og holde ferie uden at skulle i isolation, når de vender hjem igen, må dog væbne sig med tålmodighed. Udenrigsministeriet fraråder nemlig fortsat rejser til hele Grækenland. Foto: Louisa Gouliamaki/AFP/Ritzau Scanpix
Fra lørdag kan danskere rejse til Malta og en række destinationer i Spanien og Portugal uden at skulle i karantæne, når de vender tilbage til Danmark. Rejsedirektør er glad for, at der endelig er destinationer, der åbner, men ærgrer sig alligevel over, at rejser til Grækenland fortsat frarådes.

Rejser: Hvis du higer efter solens varme, sand mellem tæerne og en tur ud i Europa som turist, er der fredag kommet godt nyt.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig blevet ændrede med virkning fra lørdag, så det nu er blevet en tand mindre besværligt at tage på ferie til en række europæiske destinationer.

Fra lørdag er det således muligt at rejse til de spanske regioner Asturien, Ceuta, Extremadura, Galicien, Murcia og Valencia samt De Baleariske og Kanariske Øer uden at skulle i karantæne ved hjemkomsten eller lade sig teste, inden man boarder flyvemaskinen hjemad.

Annonce

Også Malta og de portugisiske øgrupper Madeira og Azorerne er nu kategoriseret som gule i Udenrigsministeriets rejsevejledning, hvilket betyder, at man blot skal være forsigtig, mens man opholder sig landet.

Allerede lørdag letter et fly med danske turister med kurs mod den spanske ferieø Mallorca, oplyser rejseselskabet Spies til Ritzau.

Rød, orange eller gul rejsevejledning?

Hvis et land er farvet rødt på Udenrigsministeriets rejsevejledningskort, betyder det, at alle rejser til landet frarådes.

For orange lande frarådes alle ikke-nødvendige rejser. Et land eller en region farves orange, hvis incidenstallet – antallet af nysmittede per 100.000 indbyggere – er over 60. Den grænse lå indtil fredag på 30.

Rejser man til et orange land, skal man kunne fremvise en negativ coronatest, før man stiger ombord på flyet hjem mod Danmark igen. Og når man lander på dansk jord, skal man i karantæne.

Rejser man derimod til et gult land, er der hverken krav om karantæne eller test, når man skal hjem igen. Et land farves gult på kortet med rejsevejledninger, hvis incidenstallet er under 50. Udenrigsministeriet opfordrer til, at man er forsigtig, når man rejser til et gult land.

Farverne på kortet afhænger ikke kun af incidensniveauet i området. Også positivprocenten spiller ind, og hvis mere end fire procent af de testede i et land eller en region er positive, skal antallet af nysmittede per 100.000 indbyggere ned under 33,3 for at blive malet gult.

Ligegyldigt hvilket land eller region, man rejser ind i Danmark fra – rødt, orange eller gult – skal man testes, når man ankommer til Danmark.

Og det glæder Lars Thykier, administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, at der endelig er lande, man kan rejse til.

- Der er noget, der åbner, og det er dejligt. Det sender det gode signal om, at det godt kan lade sig gøre at rejse. Det er selvfølgelig ærgerligt, at det ikke er helt så mange destinationer, som man kunne have håbet på, siger han.

Blandt andet ærgrer han sig over, at rejser til Grækenland fortsat frarådes.


Når det fælles europæiske coronapas kommer i slutningen af juni, vil der være væsentligt flere, der kan tage afsted, fordi de enten er vaccinerede eller er lykkes med at få smittetallene ned i de forskellige lande

Lars Thykier, administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening


- Jeg tror helt sikkert, at nogle af de græske øer kunne have været åbne, hvis de havde lavet indrapporteringer med regionale tal. Det havde også været rart, hvis fastlandet i Portugal var med. Talmæssigt ligger de ordentligt til, men der er nogle indrejserestriktioner, som gør, at man ikke åbner de dele. Men alt i alt går det den rigtige vej, understreger han.

Svært at spå om smittetrykket

Rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet kan ændre sig fra uge til uge afhængigt af, hvordan smitten udvikler sig rundt omkring i verden. Lars Thykier medgiver, at det kan være svært at forholde sig til, hvis man gerne vil bestille en rejse lidt længere ude i fremtiden.

- Nu bliver der åbnet på Mallorca, og hvis det af en eller anden uransagelig årsag skulle gå den forkerte vej med smitten dernede, når vejledningen opdateres igen på fredag, har man stadig fjorten dage til at komme hjem i, uden at skulle i karantæne. Så man skal ikke nødvendigvis finde den første flyver hjem, fordi man pludselig befinder sig i et land eller en region, hvor det frarådes at rejse til, siger han.

Allerede nu bliver der solgt rejser til sensommeren, efteråret og vinteren blandt de rejsebureauer, der er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening.

Det kan alligevel være svært at spå om, hvordan smittesituationen ser ud, når vi rammer juli måned. Lars Thykier hæfter sig ved, at man sidste sommer så, at coronaen forsvandt, som varmen kom.

- Der er ikke nogen, der venter med at sælge. Når det fælles europæiske coronapas kommer i slutningen af juni, vil der være væsentligt flere, der kan tage afsted, fordi de enten er vaccinerede eller er lykkes med at få smittetallene ned i de forskellige lande, siger han.

Annonce

Forstat lokale restriktioner

Selvom restriktionerne i forbindelse med rejser til lande, der er gule på kortet, er blevet lempet, er det alligevel værd at holde sig opdateret på, hvilke lokale restriktioner der er gældende i området.

Rejser man til Spanien, skal man for eksempel kunne fremvise en negativ PCR-test, der ikke er mere end 72 timer gammel. Inden afrejse er der også krav om, at man udfylder en formular med forskellige sundheds- og kontaktoplysninger.

Restriktionerne i Spanien varierer, alt efter hvilken region man opholder sig i. Restauranter, barer og caféer kan have begrænsede åbningstider, og på Mallorca og de andre Baleariske Øer er der udgangsforbud mellem klokken 23.00 og 06.00 om morgenen.

Indrejse til Azorerne eller Madeira kræver ligeledes en PCR-test, der er højst 72 timer gammel. Hvis man ikke kan fremvise en sådan test, når man lander, skal man tage den i lufthavnen og isolere sig på hotel, mens man venter på svar.

Man kan finde yderligere informationer om lokale restriktioner ved indrejse og ophold i de forskellige lande, hvis man besøger ambassadernes hjemmesider.

Annonce
Annonce
Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Erhverv

Fra gårdbutik til gågade: Birte gør drømmen til virkelighed, og åbner tøjbutik på Østergade

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Overlægen, der selv blev patient, kommer med hård kritik af  test-systemet: I sætter mit liv på spil, når jeg skal stå i kø med syge

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Danmark For abonnenter

Dansk fregat skal holde piraterne væk

Sport

Fremtiden ligger i Holstebro - både på og uden for banen: Jeg har nået en alder, hvor der skal mere til end bare at have et arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer

Kørte frem for rødt: Tog afsporet på station

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Annonce