Annonce
Holstebro

Nye padelbaner på vej: - Vi har kigget med misundelse på andre tennisklubber

Rasmus Gade Østergaard glæder sig. Han har spillet tennis hele sit liv og padel i et år. Han er en af de fire frivillige i en arbejdsgruppe hos tennisklubben i Mejdal, der nu får nye padelsport-faciliteter til området. Foto: Jan Briks
Der skal etableres to nye padelbaner i Mejdal, hvor en lokal arbejdsgruppe nu har fået grønt lys af kommunen til anlægsarbejdet.

Mejdal: Det var engang her på mini-tennisbanen at de nye, helt unge tennisspillere kunne prøve kræfter med tennissporten for første gang. Men det har længe stået stille med at få lokket de helt unge poder til.

Så banen har fået lov at slå grønne sprækker. Hullet i nettet har fået lov at blive. Det samme har den slåmur, som banen grænser op til. Begge står i skarp kontrast til de velfriserede orange tennisbaner på den anden side af hegnet, som benyttes dagligt.

Men det er her - i det absolut kedeligste område af tennisklubben, at den mest spændende udvikling er undervejs. I hvert fald, hvis man spørger Rasmus Gade Østergaard. Han har gået her i tennisklubben i to år og sidder med i det udvalg, der i flere måneder har arbejdet på at transformere området for klubben. For nu rykker padelsporten ind i Mejdal.

Annonce

- Vi skal have lavet to padeltennisbaner hernede. Byggetilladelsen er lige kommet på plads, så nu er det begyndt at gå rigtig stærkt. Så vi har armene helt oppe over hovedet på, at det her nu er lykkes for os, siger han og fortæller videre:

- Vi har byggemøde denne onsdag den 19. maj, hvor entreprenøren sætter de første pinde i, og så forventer vi at banerne skal stå klar i august, siger han.


Vi tror, at padel-toget kommer til at buldre fremad de næste par år. Og tænk, hvis vi kunne få mennesker ind at spille padel, som måske på sigt også vil tage en tennisketcher med.

Rasmus Gade Østergaard, en af fire tovholdere på padelprojektet under Mejdal-Halgård Tennis


Padelsporten er for tiden inde i en rivende udvikling. I 2012 var der i alt syv padelbaner i hele landet. I april 2021 er antallet steget til 243, viser Dansk Padel Forbunds egen oversigt.

Det nye sort

Dansk Tennis Forbund har siden sportens højdepunkt i 1990'erne mistet næsten halvdelen af sine medlemmer. I klubben i Mejdal har medlemsantallet i mange år været det samme; omkring 65 - hvoraf de fleste er over 40 år.

- Vi har kigget med misundelse til andre tennisklubber. Tennis er ikke det nye sort - det er Padel. Vi har set, at andre tennisklubber de seneste år har fået massiv medlemstilgang efter at de har etableret padelbaner, siger Rasmus Gade Østergaard.

Det er baner, som disse, der skal anlægges i Mejdal. Foto: A-sport A/S

Den samme udvikling håber klubben på at kunne opnå, når først man åbner op for padel-banerne i klubben. Så 150 medlemmer er grænsen blevet sat til nu.

Men er det overhovedet realistisk, når nu kommunen i forvejen har så mange padeltennisbaner?

- Det tror vi på. Sådan som jeg tæller det, er der ni baner i Holstebro lige nu. Der er lige så mange baner i Lemvig, som jo er en noget mindre kommune. I Herning har man for eksempel +20 baner. Og så kommer vi til at have et meget billigere tilbud end de kommercielle baner, fordi det bliver foreningsdrevet, siger han.

Annonce

Økonomien

Kultur og Fritidsudvalget i Holstebro kommune støtter projektet i Mejdal med 150.000 kroner. Og indtil videre har arbejdsgruppen i tennisklubben fået samlet erhvervssponsorater ind for 320.000 kroner.

- Og vi er i god dialog med flere, så jeg tror, vi rammer 400.000 kroner i erhvervssponsorater i alt, siger Rasmus Gade Østergaard.

Anlægningen af banerne kommer til at beløbe sig i lige knap en million kroner. Så hvor resten af pengene skal komme fra, skal snart debatteres:

- Det er Mejdal-Hallen, som bliver bygherre på projektet. De penge, vi ikke kan nå at skrabe sammen inden regningen skal betales til august, kan vi enten låne fra private investorer eller af hallen - det skal besluttes på en generalforsamlings i starten af juni, siger han.

- Vi tror, at padel-toget kommer til at buldre fremad de næste par år. Og tænk, hvis vi kunne få mennesker ind at spille padel, som måske på sigt også vil tage en tennisketcher med, siger han.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce