Annonce
Navne

Nye navne blev de mest populære til nyfødte i Lemvig

To drengenavne deler pladsen som det mest populære til nyfødte i Lemvig Kommune i det forgangne år. Pressefoto
Et pigenavn skiller sig klart ud som det mest populære til de nyfødte i Lemvig i det forgangne år

Lemvig: Når børnene fra årgang 2021 om et par år begynder i børnehave, er der en god chance for, at de kommer til at gå i institution med enten Anna, Emil eller Lucas/Lukas.

Det var de mest populære navne for henholdsvis piger og drenge, der blev navngivet i 2021, viser en opgørelse fra Lemvig Kommune. Seks piger er kommet til at hedde enten Anna eller Anna Marie, mens fire drenge er kommet til at hedde Emil. Der er også fire drenge, der er kommet til at hedde enten Lucas eller Lukas, og to af dem har flere fornavne.

Dermed er der nye navne i spidsen for navnelisten i Lemvig Kommune i 2021 i forhold til året før. Dengang var Noah det mest populære navn blandt drengene, mens Signe, Josefine/Josephine samt Emilia/Emilija delte æren blandt pigerne.

Annonce

Magnus var sammen med Alfred de næstmest populære navne blandt drengene. Tre drenge har fået navnet i det forgangne år. Hos pigerne var mere broget, men Astrid, der var det mest populære navn i 2020, klarede sig igen flot. Tre piger har fået navnet i det forgangne år.

Det betyder navnene

Anna: Navnet er en græsk form af det hebraiske navn, Hannah. Betydningen kan både være nåde eller skønhed, men navnet kan også betyde "smuk stjerne". På landsplan hed 33.495 kvinder Anna i 2021.

Emil: Navnet er oprindeligt et fransk drengenavn, der er afledt af det latinske Æmilius, der betyder venlig. På landsplan hed 22.409 mænd og tre kvinder Emil i 2021.

Lucas/Lukas: Navnet er en latinsk form af det græske navn Loukas, og betytder "den lysende". På landsplan er stavemåden med C den mest populære. I 2021 hed 9944 mænd Lucas, mens 6626 mænd hed Lukas.

Der er endnu ingen opgørelse over, hvilke pige- og drengenavne der har været de mest populære på landsplan i 2021, men i 2020 var Anna det niendemest populære navn blandt pigerne. Blandt drengene var Lucas og Emil henholdsvis nummer 10 og 12 på listen over de mest populære navne.

I 2020 var det Alma og Alfred, der var de mest populære navne på landsplan, og Alfreds popularitet smittede af i Lemvig i det forgangne år. Her har tre drenge fået navnet. Til gengæld har kun én pige i Lemvig Kommune fået navnet Alma i 2021.

76 piger og 80 drenge er blevet navngivet i løbet af 2021, viser opgørelsen fra Lemvig Kommune. Ifølge navneloven skal forældre have navngivet deres barn senest seks måneder efter, det er født. Derfor stemmer tallet ikke overens med antallet af nyfødte i kommunen i det forgangne år, hvor der blev født i alt 157 børn.

Annonce
Holstebro For abonnenter

Under valget ville DF og SF  prioritere kernevelfærden - nu vil de have spiralbro til 100 millioner kroner: Intet har ændret sig. Velfærden kommer først

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Frederik kørte en kvinde ned: - Jeg har tænkt meget på, om jeg kunne have gjort noget anderledes

Holstebro For abonnenter

Padel Zone Holstebro står til mere end en fordobling i antallet af baner, og det er Birte glad for: - Jeg har 78 på min liste, som jeg hver uge sender en SMS

Sport

Operation koster Markussen begyndelsen af foråret

Debat

Stilfærdig retræte

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Gøring

Struer

29-årig dømt for groft overfald på kvinde og røveri: Skal anbringes på institution på ubestemt tid

Kultur For abonnenter

7 ting du måske ikke vidste om den ambitiøse spiralbro: 750 meter lang - og hvor højt er 22 meter lige?

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Erhverv For abonnenter

Helle og Mike udvider med en smørrebrødsforretning: - Det er en drøm, jeg har haft, og så tror jeg også, at Helle var varm på ideen

Over en times telefonkø er almindeligtcoronahotlinen: - Det er sindssygt lang tid at vente

Holstebro

30-årig blev ramt, da han forsøgte at skyde genvej over togskinnerne: Nu har han skader på ben og ryg

Struer For abonnenter

Sådan ser visionen ud: Jesper glæder sig til at skabe en ny Limfjordshavn sammen med fiskere, spejdere og vinterbadere

Holstebro

Holstebros eneste konsul: Jeg er det, fordi jeg ikke kan lade være

Annonce