Annonce
Lemvig

Nye Lemvig-læger er på plads

Formanden for det nære sundhedstilbud i Region Midtjylland, Annette Roed (S), glæder sig over, at fire læger er klar i den kommende regionsklinik i Lemvig. Arkivfoto: Axel Schütt
Ingen af de fire nyansatte læger på den kommende regionsklinik i Lemvig ønsker at være på fuld tid. Derfor bliver der oprettet endnu et sundhedstilbud

Lemvig: 3500 borgere i Lemvig får fra 1. september fire nye læger. De skal være en del af regionsklinikken i det nye sundheds- og akuthus, der bliver oprettet på Lemvig Sygehus, oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Flere af lægerne kender hinanden i forvejen og har et godt kendskab til lokalområdet, og Ulrik Steen, der er ledende overlæge på Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering i Hospitalsenheden Vest, roser de fire nyansatte læger.

- Vi har fået ansat nogle rigtigt dygtige og erfarne læger og er i gang med at ansætte resten af personalet til klinikken. Vi glæder os til at byde patienterne velkommen, siger han i pressemeddelelsen.

Der er dog stadig behov for at få flere læger til Lemvig. Ingen af de fire nye læger har ønsket at være på fuld tid, og derfor vil Region Midtjylland udbyde et lægetilbud med plads til to læger, der skal have mellem 3200 og 5400 patienter. Det bliver enten praktiserende læger, private firmaer eller regionsklinikken, der skal drive den. Hvem der skal drive klinikken fra 1. september bliver først afgjort i løbet af juli.

- I stillingsopslagene havde vi lagt op til, at det kunne være en mulighed kun at arbejde på deltid i den nye regionsklinik. Det kan være fordi nogle af lægerne ønsker at forske ved siden af, eller det kunne være ældre læger, der ikke ønsker at have det ansvar, der følger med ved at drive en klinik. Vi var klar over, at det ville være en stor opgave at finde lægerne, og vi er glade for, at vi nu kan komme i gang. Desuden har vi mulighed for at udvide klinikken på et senere tidspunkt, siger Annette Roed (S), der er formand for Region Midtjyllands udvalg for nære sundhedstilbud.

Hun slår fast, at de fire nyansatte læger alle har deres faglige baggrund i orden. De har alle speciale i almen medicin, og har erfaring. Hun vil dog ikke gå nærmere ind i en profil af de kommende læger, men siger, at de kommer med en bred baggrund.

Udvalgsformanden lægger op til, at lægerne i den kommende udbudsklinik, der skal køre parallelt med regionsklinikken, kommer til at arbejde tæt sammen med regionsklinikken.

- Vi har tidligere haft et godt samarbejde med Nordic Medicare, men vi ved endnu ikke, om det er dem, der kommer til at drive udbudsklinikken. Og det er det, vi gerne har villet med de to tilbud, siger Annette Roed.

Regionsklinikken på sygehuset i Lemvig åbner 1. september. Det er planen, at den skal drives som en forsøgsordning i foreløbig seks år. Der bliver plads til 3500 patienter i klinikken.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce