Annonce
Erhverv

Nye job på vej: Flexmodul udvider igen fabrikken i Vinderup

Flexmodul i Vinderup har travlt med modulbyggeri. Nu udvider man med en ny produktionshal og skal snart ansætte nye folk. Foto: Thomas Maxe
Flexmodul bygger ny strømlinet produktionslinje i Vinderup og vil skabe 30 nye job i løbet af de kommende år.

VINDERUP: Borgerne i Næstved kan godt begynde at glæde sig: Snart er 64 nye seniorvenlige lejligheder i en overkommelig størrelse og prisklasse klar til indflytning. Det specielle er, at de sydsjællandske lejligheder er ved at blive bygget i Vestjylland, hos Flexmodul i Vinderup.

- Det ville normalt tage mindst halvandet år at bygge sådan et nyt lejlighedskompleks med fællesfaciliteter, cykelskure og så videre. Ved at bygge færdige moduler her i Vinderup og transportere dem ud til byggepladsen som færdige ”Lego-klodser”, kan vi halvere byggetiden, så det kun tager cirka ni måneder. Det betyder, at projektfolkene hurtigere kan få investeringerne ud at arbejde andre steder, fortæller Flexmoduls direktør, Dan Sand Jensen, som glæder sig til yderligere otte-ti projekter på Sjælland, når boligerne i Næstved er bygget færdig.

Modulerne er bogstaveligt talt så store, som politiet tillader: 4,80 meter i bredden - lige under den absolut maksimale grænse på fem meter for særtransporter. Og med en længde på knap 12 meter kan man altså transportere en helt færdig 56 kvadratmeters single-bolig på én lastbil - lige til at koble til vand, strøm, varme, el og kloak.

Annonce
Direktør Dan Sand Jensen fylder ikke så meget foran Flexmoduls gigantiske kran, der flytter rundt på de færdige boligmoduler, som kan rumme en fiks og færdig lejlighed på 56 kvadratmeter . Foto: Thomas Maxe

Og så mangler man sådan set kun at overrække nøglen og ønske den nye lejer tillykke med en moderne og bæredygtig bolig.

- Bæredygtighed er kommet til at fylde nærmest alt hos os. Det er helt vildt, fortæller Dan Sand Jensen.

Godt indeklima

- Det sjove er, at modulbyggeri faktisk altid har været bæredygtigt. Nu taler vi bare mere om den slags. Meget, meget mere. Modulbyggeri er baseret på trækonstruktioner, som giver et sundt og behageligt indeklima. Det sørger i øvrigt også for, at der altid er den her skønne duft i produktionshallen, siger Dan Sand Jensen.


Tilbagemeldingen fra vores kunder lyder, at der er flere og flere lejere, som direkte efterspørger, om boligen er bæredygtig.

Direktør Dan Sand Jensen, Flexmodul


De kraftige bjælker af limtræ dufter ganske rigtigt dejligt. Og så er det svenske fyrretræ langt mere bæredygtigt end beton, som kræver en voldsomt stor energimængde at fremstille.

- Tilbagemeldingen fra vores kunder lyder, at der er flere og flere lejere, som direkte efterspørger, om boligen er bæredygtig. Og det er modulbyggeri jo. Store dele af byggeelementerne kan endda tages ud og genbruges, hvis man ønsker det, forklarer Dan Sand Jensen.

Annonce

Også til udlejning

Ombygning og genbrug er udbredt for ikke-permanente modulbyggerier, for eksempel når en virksomhed vokser hurtigt og får brug for ekstra kontorpladser, eller når en kommune får brug for ekstra klasseværelser eller mere plads i børnehaven, mens man venter på om- og tilbygning af mere permanente løsninger.

- Vi har en gren af virksomheden, som lejer færdige moduler ud. Så kan vi passe dem til efter, hvad der er behov for - eksempelvis kontorbygning. Og når der ikke er brug for dem længere, henter vi dem. Og så kan vi tage nogle af elementerne ud og genbruge dem i andre byggemoduler, fortæller Dan Sand Jensen.

Modulbyggeri er næsten som at åbne skabsdøren i eventyret "Narnia" og kigge ind i en helt anden verden. Udenfor er man i en fabrikshal - og indenfor er en næsten færdig lejlighed. Foto: Thomas Maxe

Det geniale er, at byggeriet af udlejningsmodulerne er foregået på fabrikken, hvor man på den måde udnytter ledig kapacitet i produktionen: Er der ikke så travlt med kundeprojekter, bygger man på sine egne udlejningsmoduler.

Annonce

Fuld ordrebog

Men i den senere tid har ordrebogen været så fuld hos Flexmodul, at man indtil videre har udliciteret produktionen af udlejningsmoduler til en samarbejdspartner i Sverige.

Det lyder måske som et luksusproblem for de 80 medarbejdere i Vinderup, at ordrebogen er fuld. Men det får direktøren til at klø sig ekstra meget i nakken, for sammen med bestyrelsen har han skullet tage vigtige beslutninger om fremtiden.

Svensk fyrretræ udsender en liflig duft overalt hos Flexmodul. Her er der ved at blive lagt brandhæmmende og isolerende belægning hen over en gulvkonstruktion af limtræ. Foto: Thomas Maxe

- Vi ville være meget kede af at skulle sige nej til nye kunder og ordrer, så der er kun én vej fremad: Vi skal have udvidet produktionskapaciteten. Kunsten har været at tage bestik af, om den her ordremængde kun er noget forbigående, eller om vi tror på, at vi kan holde niveauet, hvis vi investerer i en større fabrik. Og vi tror helt klart på det sidste. Derfor bygger vi en ny hal efter sommerferien, som efter planen står færdig i foråret 2022, og jeg vurderer også, at vi er 30 mand ekstra i virksomheden, når vi er oppe på fuld produktionskapacitet, siger Dan Sand Jensen.

- Der er stor mangel på håndværkere i Vestjylland. Kan I skaffe folk nok?

- Nogle af opgaverne kan løses af ufaglærte, men vi gør det eneste rigtige: Vi tager selv et stort ansvar ved at uddanne vores egen arbejdskraft. Vi har for tiden syv tømrerlærlinge og en kontorelev, og vi gør os umage for at skabe en god arbejdsplads, så de forhåbentlig bliver hos os, når de er udlært, siger Dan Jensen.

Når det regner på præsten, så drypper det på degnen - og når det regner med ordrer ned over Flexmodul, drypper det også ret kraftigt i resten af Vestjylland.

Det er Holstebro-entreprenøren Østermark, som skal bygge den nye produktionshal. Og de færdige boligmoduler har i øvrigt badeværelser fremstillet hos Green Box i Aulum, og mange af vinduerne er fremstillet hos Kastrup Vinduet med fabrikker i Holstebro og Skive. Desuden er det lokale elektrikere, blikkenslagere og malere, som færdiggør installationerne i de mange moduler.

Flexmodul A/S

  • Flexmodul blev stiftet i 1994 i Vinderup. Her bygger man færdige moduler til boligbyggeri og erhverv, for eksempel kontorer, skoler og daginstitutioner. Desuden har man en udlejningsforretning med opstilling af midlertidige pavilloner.
  • Virksomheden beskæftiger 80 medarbejdere, flertallet i produktionen. De fleste er faglærte tømrere, og flere af dem er udlært hos Flexmodul, som pt. har otte lærlinge. Derudover er der typisk 10-12 håndværkere fra lokale virksomheder fast beskæftiget med at male og ordne de tekniske installationer i boligmodulerne.
  • Flexmodul er ejet af danske investorer. Med i ejerkredsen er investeringsselskabet Kirk & Thorsen samt Michael Mortensen, som med stor succes har skabt blandt andet typehusfirmaet Huscompagniet. Også de to Flexmodul-direktører Dan Sand Jensen og Brian Søndergaard Hansen har aktieposter i virksomheden.
  • De senere år har Flexmodul investeret store beløb i udvidelse og udvikling. Det har givet pote i regnskabet for 2020, som viste et flot overskud på knap 11 millioner kroner før skat.
  • Hjemmeside: www.flexmodul.dk
Annonce
Holstebro

Burgerbygning, fodboldgolf, hæng på lygtepælene og hav et stort klistermærke af dig selv på din bil: Det kan godt være lidt skræmmende

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

19 ud af 20 ledige anmeldt til a-kasse for ikke at stå til rådighed - men det førte aldrig til en sanktion: Se her, hvad nogle af grundene kunne være

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Sport

Tidligere landsholdskeeper tager over som målmandstræner i TTH

Sport For abonnenter

HB-midt godkender det ene point mod Vejgaard: - Af erfaring ved jeg, at det er et svært sted at vinde

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Kultur For abonnenter

Verdens måske største af sin slags: Familien Kristensens samling fylder nu 600 kvadratmeter

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Annonce