Annonce
Kultur

Nye detaljer: Biograf får nyt navn, luksus-sæder og verdens bedste lyd

Biografen i Holstebro bliver blot den fjerde af sin slags, som både kan tilbyde luksus-stole og lydsystemet Dolby Atmos i samtlige sale, siger indehaver Louise Obel, der her ses i biografens foyerområde. Pressefoto: Ole Mortensen
Scala-navnet som Louise Obel har arvet efter sin far sløjfes. Det nye navn til Holstebros kommende biograf skal signalere den luksus, der venter, siger ejerne.

Holstebro: Når Holstebros nye biograf efter planen åbner til februar næste år, så bliver det ikke kun med en ny placering på Enghaven.

Det bliver heller ikke kun med et nyt navn: Big Bio Holstebro.

Med åbningen får biografen også en særstatus på det danske biograf-landkort, forklarer indehaver Louise Obel:

- Der findes kun én biograf, i Sønderborg, som udover vores Big Bio-biografer i København kommer til at have både luksusstole og verdens bedste lyd, Dolby Atmos, i alle sale. Nogle biografer har det ene eller andet, men ikke begge dele, siger hun.

I Big Bio Holstebro bliver samtlige sæder såkaldte "luksus-reclinere", som er elektronisk styrede sæder, der kan lægges ned.

- Vi har den holdning, at luksus skal være standard - og ikke noget for de få, som vil betale ekstra for det. Vi bliver den eneste biograf i Midt- og Vestjylland, som kan tilbyde det, siger Louise Obel.

Annonce
Louise og Henrik Obel har travlt for tiden. Den 18. december åbner de Big Bio Nordhavn, og i begyndelsen af det nye år kommer turen til Holstebro. - Når vi lukker Scala, bliver det med blandede følelser. Det bliver svært at sige farvel, men det er samtidig med stor glæde og ærefrygt, at vi åbner Big Bio i Holstebro, siger Louise Obel. Pressefoto: Ole Mortensen

Hvorfor Big?

Louise Obel er datter af Poul Obel, som skabte Scala i Holstebro for næsten 50 år siden. Sammen med sin mand Henrik har Louise Obel bygget Big Bio i Herlev fra 2015, og den 18. december åbner de Big Bio Nordhavn i København.

- Navnet skal ikke ses som et udtryk for, at vi vil til at være en kæde. Det er i stedet fordi, at vi er glade og stolte af det brand, vi fik skabt i Herlev, og derfor vil vi i Holstebro markere, at byen med den nye biograf går ind i en ny æra. Jeg elsker navnet Scala. Det er en del af min sjæl. Men det var nødvendigt at markere, at biograflivet i Holstebro går ind i en ny liga med den bedste lyd og den bedste komfort, uanset hvilken sal man sidder i, siger Louise Obel.

"Big"-navnet opstod i Herlev, hvor biografen kom til at ligge i shoppingcentret Big.

- Det navn passede godt med det, vi gerne vil med biograferne, og det at gøre tingene større på alle måder.

Big Bio Holstebro opføres i samarbejde med byggefirmaet Knudsgaard A/S, som har totalentreprisen. Biografens design skabes sammen med indretningsarkitekt Morten Hedegaard, mens A2 Arkitekterne fra Holstebro står for udformningen af den nye biograf. Louise Obel har i øvrigt været både elev og taget en uddannelse som teknisk assistent hos netop A2 Arkitekterne.

Biografen på Enghaven holder sin tidsplan, hvilket betyder, at den fortsat står til at åbne i februar-måned næste år. Pressefoto: Ole Mortensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad gemmer der sig mere

Vi danskere har gennem mange år været særdeles tilfredse med at se vort land stå blandt de øverste, når der laves lister over hvor lidt korruption og svindel, der foregår i landet. Ja, vi har brystet os af, at det stort set ikke forekommer - i hvert tilfælde ikke når vi sammenligner os med en række andre lande. Men smilet bliver noget anstrengt i denne tid, når vi præsenteres for den ene sag efter den anden, hvor det drejer sig om millioner, der er svindlet for i det offentlige. ja, vi har jo Britta-sagen, som afslørede en stor brist i sikkerheden og kontrollen, og hvor det var alt for let at hive alle de penge ud af systemet, som hun ønskede. Nu er vi så præsenteret for svindel i Forsvarets Ejendomstyrelse, hvor private leverandører for at få del i de store bestillinger i forsvaret har medvirket til, at ansatte har kunnet købe ind til privatboligen ved, at man betalte ekstra meget for de offentlige ydelser, og så kunne de ansatte bruge forskellen efter forgodtbefindende. Utroligt at sådan en åbenlys svindel har kunnet køre i årevis, når så mange har været involveret, og at der ikke er nogen, der har reageret tidligere, end det så skete nu. Nu er Dansk Folkeparti jo ikke en offentlig institution, men det er alligevel offentlige penge, der i forbindelse med Morten Messerschmidt og EU tilsyneladende også er svindlet med. Sagen er ikke afgjort endnu, så man skal vare sig med at dømme folk. Men det ser ikke godt ud for partiet ud fra det, der er kommet frem indtil nu. Så er det man spørger sig selv. Er der meget mere af den slags svindel i de store offentlige kasser? Er kontrollen for ringe, og tilliden for stor? Det kan ikke gå for hurtigt med at få kulegravet området, og om der ligger sig flere eksempler af disse millionsvindler liggende skjult. Den almindelige skatteyder kan ikke være tjent med, at pengene tilsyneladende kan fosse ud af systemet nogle steder, uden man får det for skattekroner, som vi betaler dem til. Her gælder ingen partifarve. Alle i Folketinget har kun den samme interesse. Det her skal bringes til ophør.

Annonce