Annonce
Kultur

Nye detaljer: Biograf får nyt navn, luksus-sæder og verdens bedste lyd

Biografen i Holstebro bliver blot den fjerde af sin slags, som både kan tilbyde luksus-stole og lydsystemet Dolby Atmos i samtlige sale, siger indehaver Louise Obel, der her ses i biografens foyerområde. Pressefoto: Ole Mortensen
Scala-navnet som Louise Obel har arvet efter sin far sløjfes. Det nye navn til Holstebros kommende biograf skal signalere den luksus, der venter, siger ejerne.

Holstebro: Når Holstebros nye biograf efter planen åbner til februar næste år, så bliver det ikke kun med en ny placering på Enghaven.

Det bliver heller ikke kun med et nyt navn: Big Bio Holstebro.

Med åbningen får biografen også en særstatus på det danske biograf-landkort, forklarer indehaver Louise Obel:

- Der findes kun én biograf, i Sønderborg, som udover vores Big Bio-biografer i København kommer til at have både luksusstole og verdens bedste lyd, Dolby Atmos, i alle sale. Nogle biografer har det ene eller andet, men ikke begge dele, siger hun.

I Big Bio Holstebro bliver samtlige sæder såkaldte "luksus-reclinere", som er elektronisk styrede sæder, der kan lægges ned.

- Vi har den holdning, at luksus skal være standard - og ikke noget for de få, som vil betale ekstra for det. Vi bliver den eneste biograf i Midt- og Vestjylland, som kan tilbyde det, siger Louise Obel.

Annonce
Louise og Henrik Obel har travlt for tiden. Den 18. december åbner de Big Bio Nordhavn, og i begyndelsen af det nye år kommer turen til Holstebro. - Når vi lukker Scala, bliver det med blandede følelser. Det bliver svært at sige farvel, men det er samtidig med stor glæde og ærefrygt, at vi åbner Big Bio i Holstebro, siger Louise Obel. Pressefoto: Ole Mortensen

Hvorfor Big?

Louise Obel er datter af Poul Obel, som skabte Scala i Holstebro for næsten 50 år siden. Sammen med sin mand Henrik har Louise Obel bygget Big Bio i Herlev fra 2015, og den 18. december åbner de Big Bio Nordhavn i København.

- Navnet skal ikke ses som et udtryk for, at vi vil til at være en kæde. Det er i stedet fordi, at vi er glade og stolte af det brand, vi fik skabt i Herlev, og derfor vil vi i Holstebro markere, at byen med den nye biograf går ind i en ny æra. Jeg elsker navnet Scala. Det er en del af min sjæl. Men det var nødvendigt at markere, at biograflivet i Holstebro går ind i en ny liga med den bedste lyd og den bedste komfort, uanset hvilken sal man sidder i, siger Louise Obel.

"Big"-navnet opstod i Herlev, hvor biografen kom til at ligge i shoppingcentret Big.

- Det navn passede godt med det, vi gerne vil med biograferne, og det at gøre tingene større på alle måder.

Big Bio Holstebro opføres i samarbejde med byggefirmaet Knudsgaard A/S, som har totalentreprisen. Biografens design skabes sammen med indretningsarkitekt Morten Hedegaard, mens A2 Arkitekterne fra Holstebro står for udformningen af den nye biograf. Louise Obel har i øvrigt været både elev og taget en uddannelse som teknisk assistent hos netop A2 Arkitekterne.

Biografen på Enghaven holder sin tidsplan, hvilket betyder, at den fortsat står til at åbne i februar-måned næste år. Pressefoto: Ole Mortensen
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce