Annonce
Holstebro

Nye corona-tilfælde på skoler, sfo, gymnasier og biografen

Holstebros ungdomsuddannelser har for øjeblikket det højeste antal unge hjemsendt siden foråret. Rektorer kæder det sammen med den øgede test-aktivitet i Holstebro Kommune. (Eleverne på billedet er ikke blandt de smittede). Genrefoto/arkiv: Morten Stricker
Holstebros ungdomsuddannelse har for øjeblikket hjemsendt det højeste antal elever under coronaen. Også tre folkeskoler og filmklubben Buster er ramt.
Annonce

Holstebro: Lige nu sidder rekordmange unge gymnasieelever hjemme i stedet for at møde op på deres ungdomsuddannelse.

På Holstebro Gymnasium er seks klasser for øjeblikket hjemsendt. På Uddannelsescenter Holstebro er syv klasser hjemsendt, heraf to på EUX Business og fem på HHX. På HHX blev to elever og én lærer i sidste uge testet positiv, og yderligere én af de hjemsendte elever er efterfølgende testet positiv.

- Det er det højeste antal klasser, vi har haft hjemme, siger rektor Martin Anker Baadsgaard, der forventer, at alle klasser er tilbage i morgen tirsdag.


UCH-direktør Ann Østergaard fortæller, at flere af eleverne ikke har haft nogen symptomer: Det højere antal hjemsendelser er - som jeg ser det - konsekvensen af en højere testaktivitet i Holstebro Kommune samtidig med, at myndighederne har ændret definitionen af nære kontakter.

Ann Østergaard, direktør for Uddannelsescenter Holstebro.


UCH-direktør Ann Østergaard fortæller, at flere af eleverne ikke har haft nogen symptomer:

- Så det højere antal hjemsendelser er - som jeg ser det -  konsekvensen af en højere testaktivitet i Holstebro Kommune samtidig med, at myndighederne har ændret definitionen af nære kontakter.

Annonce

Ingen smitte fra gårdvagt

Også blandt folkeskoleelever er der konstateret nye covid-19 tilfælde i weekenden, og tre skoler har mandag sendt elever hjem. Det er Rolf Krake Skolen, der har én klasse hjemme, Mejrup Skole har sendt alle klasser på 5. og 6. årgang hjem, og Nørre Boulevard Skolen har hjemsendt én 8. klasse og tre 7. klasser, som har haft idræt sammen.

Derudover er en af pædagogerne i skolens SFO testet positiv for covid-19, men ”han har haft udevagten i SFO’en torsdag og fredag, så det er derfor sammen med skolechefen blevet vurderet, at ingen børn i SFO’en har været udsat for smitterisiko," skriver skolen på Aula.

- Vi har konkret vurderet i hvert enkelt tilfælde, og de gange en voksen er inde i en klasse, så sender vi klassen hjem, men her har vi vurderet, at det er udenfor, og at der er holdt afstand, forklarer skolechef Peter Fogde Mikkelsen.

Han tilføjer:

- Jeg vurderer, at vi for cirka 14 dage siden havde det højeste antal elever hjemme.

Annonce

Spritter alle sæder af

Også filmklubben Buster har haft et covid-19 tilfælde i weekenden. Et blå serie-klubmedlem, som var i biografen lørdag og så den første forevisning af filmen ”F for Får 2 – Fårmageddon” i sal 2, er konstateret positiv. ”Vedkommende har selv kontaktet alle, der sad i samme gruppe, og myndighederne oplyser, at øvrige i salen ikke skal testes i denne forbindelse, da de betragtes som tredje person," oplyser klubben på sin Facebook-side.

Hvad gør I for at undgår smitte blandt klubmedlemmerne?

- Tonsvis. Alle vi frivillige forældre er udstyret med visir. Vi holder altid afstand mellem grupperne, og selvom de nye biografstole er så stor, at der er én meter mellem hver stol, så holder vi en stol fri mellem hver gruppe. Ud over afstand lufter vi ud, og vi spritter samtlige sæder af mellem hver fremvisning. Derudover lukker vi børnene ud - én række ad gangen, så de ikke går ud i en klump - og de går altid ud af yderdøren - og hvis forældre går med ind for at aflevere deres børn, får de også at vide, at de ikke må gå tilbage til foyeren, men skal benytte yderdøren, fortæller Mads Würtz Gammelmark, medlem af bestyrelsen og ansvarlig på PR.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce