Annonce
Vinderup

Nye byggegrunde skal stå klar til sommer

Det er her nær Sportsvej, at kommunen vil udstykke et antal byggegrunde, som vil være klar næste forår, og som der har været stor forhåndsinteresse for. Arkivfoto: Morten Dueholm
Kommunen vil bruge 5,5 millioner kroner på at byggemodne nyt boligområde, som hænger sammen med privat udstykning i Vinderup.

VINDERUP: Nye byggegrunde i Ålykkeparken i det nordvestlige Vinderup har været længe undervejs - men nu er byrådet ved at være klar med både lokalplan og de penge, som byggemodingen vil koste. Undervejs er projektet slået sammen med en privat udstykning lige nord for området.

- Det betyder, at vi har fået en mere helstøbt løsning, så det hænger bedre sammen, siger Klaus Flæng (S), der er formand for teknisk udvalg og selv er fra Vinderup.

Undervejs har han oplevet stor forhåndsinteresse for grundene.

- Nu må vi så se, om der er lige så stor interesse, når grundene bliver sat til salg, men det forventer jeg, siger Klaus Flæng.

Planen er, at byggemodningen så småt går i gang her i efteråret og skal være færdig til næste sommer.

- Det betyder, at de formentlig kan sættes til salg sidst på foråret, siger formanden.

De seneste to år er der igen kommet gang i husbyggeriet i Vinderup, og lige nu har kommunen ti ledige byggegrunde i Bjertparken og én i Vindelevgård.

Annonce

Også rækkehuse

De kommunale grunde ligger hovedsageligt på en gammel sportsplads, og her bliver der plads til otte parcelhusgrunde samt fem storparceller til tæt-lavt byggeri i form af række- eller kædehuse.

Kommunen skal stå for hele byggemodningen med anlæg af 440 meter veje, kloakering m.v., og for det arbejde vil kommunen få 980.000 kroner fra den private jordejer, som selv kan sælge syv parcelhusgrunde.

Der er i forbindelse med arkæologiske undersøgelser fundet spor af en tidligere vikingelandsby i området. Den er dog ikke udgravet, da den kommer til at ligge i et grønt område og herunder en shelterplads.

I øvrigt har Vinderup Varmeværk bedt om, at det bliver nævnt i lokalplanen, at der er mulighed for tilslutning af fjernvarme i det nye boligområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce