Annonce
Holstebro

Nye byggegrunde skal give fornyet vækst i landsby

Det er tre parcelhusgrunde på Meltoften, som vil blive ændret, så der i stedet må bygges ti kædehuse på grundene, men det kræver en ændring af lokalplanen. Der er stor efterspørgsel efter mindre boliger fra lidt ældre borgere, der gerne vil sælge deres parcelhus i Nr. Felding. Ill.: Holstebro Kommune
Der er planer om at bygge ti kædehuse ved at omdanne tre ubebyggede parcelhusgrunde i Nr. Felding. Samtidig arbejdes der på et nyt parcelhusområde, som bliver nabo til skolen i Nørre Felding.

Nr. Felding: Mens der indtil 2008 blev bygget masser af nye parcelhuse i Nr. Felding, så har byggeriet siden været på meget lav blus i byen blot fem kilometer fra centrum i Holstebro. Men nu skal der ske noget.

Med en ny lokalplan vil tre usolgte parcelhusgrunde på Meltoften blive omdannet, så der i stedet kan bygges ti række- eller kædehuse.

- Der er stor efterspørgsel efter sådanne mindre boliger i Nr. Felding. Især fra borgere, hvor parcelhuset er blevet for stort, efter børnene er flyttet. Og det er borgere, som gerne vil blive boende i Nr. Felding, siger Leif Brøgger, der er formand for Nr. Felding Borgerforening.

- Samtidig er det ressourcestærke borgere, som vi gerne vil beholde i byen, siger han.

Det er altså efter forslag fra borgerforeningen, at kommunen snart sender et forslag i høring om ændringen. Borgerforeningen har også ejendomsmægler Lars Spaabæk fra Spaabæk-RealEstate med i projektet.

- Planen er at bygge huse i ét plan på 85 og 110 kvadratmeter, hvor det både bliver muligt selv at eje eller leje en bolig, siger Lars Spaabæk.

Han præsenterede kædehusene, da der i weekenden var borgermøde i Nr. Felding for at redde den lukkede købmandsbutik.

- Jeg har fået seks-otte tilkendegivelser fra borgere, som er interesseret i et mindre hus, siger Lars Spaabæk, som har reserveret de tre parcelhusgrunde til formålet, mens et lokalt byggefirma formentlig skal bygge.

- Husene vil næppe blive bygget på én gang men i takt med, at de bliver solgt. Mange vil også have et parcelhus, som de skal have solgt, inden de vil binde sig, siger Lars Spaabæk, som håber, at et byggeri kan gå i gang før sommerferien, når lokalplanen er på plads.

Klaus Flæng (S) er formand for teknisk udvalg, der først skal behandle lokalplanen.

- Det giver god mening at ændre parcelhusgrundene, når der er stor efterspørgsel efter rækkehuse, siger Klaus Flæng inden drøftelsen i udvalget.

Annonce

Nye parcelhusgrunde

Samtidig har kommunen planer om en ny udstykning til 12 til 15 parcelhuse i Nr. Felding. Det er i et område på 3,3 hektar lige vest for Skjernvej - og tæt på skolen.

- Det er et fantastisk område, fordi det ligger blot 100 meter fra skolen og samtidig tæt på børnehaven og hallen i Idrætscenter syd, siger Leif Brøgger.

- Vi har behov for nye tilflyttere for at sikre børn nok i daginstitution og i skolen, tilføjer han.

Fra år 2000 blev der i løbet af få år bygget 40 boliger på Steensgårdsvej i Nr. Feldings nordlige udkant. Men da Meltoften blev udstykket i 2008 - og med med både krise og 50 procent højere grundpriser, gik byggeriet i stå. Selv om der år forinden var anlagt en cykelsti til Holstebro.

- Nr. Felding ligger tættere på centrum end flere nye boligområder i Holstebro. Oveni er vi tæt på Ølgryde Platage, Boutrup Sø og Vestre Plantage, så det er et attraktivt område, siger Leif Brøgger.

Også Klaus Flæng forventer, at de nye udstykninger kan sætte skub i Nr. Felding.

- Der plejer at være efterspørgsel efter grunde så tæt på Holstebro, så vi skal have grunde til salg, siger Klaus Flæng.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce