Annonce
Erhverv

Nye boliglån og lune finansmarkeder øger Nykredits overskud

Sara Gangsted/Ritzau Scanpix
Tusindvis af boligejere har konverteret boliglån i år, hvilket har øget indtægterne hos Nykredit.

Nykredit tjente flere penge år i første halvdel af 2019, hvor bank- og realkreditkoncernen nød godt af, at tusindvis af boligejere omlagde deres boliglån.

Samtidig har Nykredit tjent markant flere penge på de værdipapirer, som koncernen ligger inde med. Det skyldes især stigende kurser på bankaktier, som Nykredit ejer.

Samlet fik Nykredit et overskud på 3,6 milliarder kroner. Det er en stigning fra 3,3 milliarder kroner i samme periode året før.

Det viser Nykredits regnskab for første halvår, der er offentliggjort tirsdag morgen.

Renterne på de finansielle markeder er faldet gennem 2019. Det har givet boligejerne mulighed for at omlægge lån til lavere renter.

De danske banker har generelt set mærket stor aktivitet, og det har også skæppet i kassen hos Nykredit, der får gebyrer i kassen, når kunderne omlægger lån.

- Vi står midt i en rekordstor konverteringsbølge, hvor tusindvis af boligejere over hele landet sikrer sig historisk billige lån, der formentlig ikke fås bedre noget sted i verden, siger koncernchef Michael Rasmussen i en kommentar til regnskabet.

- Mange boligejere vælger samtidig at skifte bank og realkreditinstitut. Det mærker vi i Nykredit, hvor de seneste års solide kundetilgang fortsætter, siger han.

Nykredit er den største spiller i Danmark på markedet for boliglån. Koncernen formidler lån til de danske boligejere gennem sit realkreditselskab, Totalkredit.

Nykredit har en markedsandel på 41,7 procent. Den er steget en anelse i 2019.

Koncernen forventer for hele 2019 et overskud før skat på 7,25-7,75 milliarder kroner. Forventningerne blev opjusteret i juli.

Efter første halvdel af året lyder overskuddet på den post på 4,3 milliarder kroner.

/ritzau/

Annonce
Link til Nykredits regnskab på koncernens hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce