Annonce
Holstebro

Nye anonyme klager fra medarbejdere over Familiesektionen: Må ikke orientere borgerne om indsatser

Ankestyrelsen har modtaget yderligere to anonyme henvendelser om forholdene i Familiesektionen. Arkivfoto: Holstebro Kommune
Ankestyrelsen er ikke færdig med Holstebro Kommunes Familiesektion. Samtidig er der kommet nye, anonyme klager fra medarbejderne.

Holstebro: Mens politikerne har stillet sig tilfredse med forårets orientering om forholdene i Familiesektionen, er Ankestyrelsen endnu ikke klar til at afgøre, om der skal oprettes en tilsynssag eller ej.

I et brev til Holstebro Kommune, som er sendt inden sommerferien, beder Ankestyrelsen kommunen om supplerende oplysninger i sagen, der handler om ordrer fra den daværende leder af afdelingen, Mads Larsen, der tilbage i 2020 krævede, at de ansatte uden undtagelse fandt besparelser på deres sagsmapper.

"Vi skal bruge den supplerende udtalelse til at vurdere, om der er anledning til at rejse en tilsynssag," hedder det i brevet fra Ankestyrelsen.

Annonce

Men ikke nok med det.

Af styrelsens brev fremgår det også, at Ankestyrelsen har modtaget yderligere to anonyme henvendelser om forholdene i afdelingen. Dem ønsker styrelsen også svar på.

I en af henvendelserne skriver klageren, der er ansat i kommunen:

"For det første, må vi som medarbejdere ikke orientere borgerne om, hvilken indsats vi vurderer, der skal iværksættes. Vi skal udarbejde et udkast til en handleplan, som bringes ind på visitationsmødet, hvorefter der tages ledelsesmæssig beslutning om, hvilken indsats der skal iværksættes. Dette - mener jeg - er i strid med både Servicelovens § 48 og Retssikkerhedslovens § 4."

Vi har gjort noget

Om de to henvendelser er fra samme medarbejder eller to forskellige er ikke muligt at vide. Dog er de begge modtaget af Ankestyrelsen den samme dag, den 19. maj 2021.

I et udkast til et svar til Ankestyrelsen afviser Holstebro Kommune alle de bekymringer, som medarbejderne har givet udtryk for i deres henvendelser.

Kommunaldirektør Lars Møller ærgrer sig dog over, at der igen er kommet klager:

- Vi mener faktisk, at der er styr på afdelingen og sagsbehandlingen. Det fremgår også af det svar, som vi har lavet, siger Lars Møller.

Det er der åbenbart nogle medarbejdere, der ikke er enige med dig i?

- Men derfor er jeg også ked af, at de ikke er kommet til os eller deres tillidsrepræsentant. Efter den første henvendelse til Ankestyrelsen opfordrede vi helt åbent medarbejderne om at sige til, hvis der var noget, som de ikke mente, var efter bogen.

Er det ikke bekymrende, at nogle medarbejdere ikke har tillid til jer?

- Det vil vi i hvert fald gerne have, at de har. Og det mener jeg også, at man godt kan. Afdelingen har været under en større omrokering, så vi har gjort noget, siger Lars Møller.

Annonce

Jeg er irriteret

Venstres gruppeformand havde ikke hørt om de to nye henvendelser til Ankestyrelsen før økonomiudvalgets møde i denne uge.

- Det, som gener mig voldsomt, er, at det her ikke er faldet på plads endnu. At vi nu igen har fået nogle anonyme klager. Men der er sat en proces i gang i afdelingen, og den skal have tid til at virke. Det respekterer jeg, siger Hedegaard.

Men er du irriteret over de anonyme henvendelser eller indholdet i dem?

- Jeg er er ærgerlig over, at der er medarbejdere, der ikke mener, at de kan komme til deres ledelse eller deres tillidsfolk eller til os. Har man oplysninger i de her sager, som, man ikke synes, er kommet frem, så er man velkommen til at kontakte mig. Indholdet i sagerne er vanskeligt at tage stilling til for mig, når man ikke ved, hvad baggrunden er, siger Jens Kristian Hedegaard.

Sagen skal behandles på byrådsmødet på tirsdag.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Erhverv

Fra gårdbutik til gågade: Birte gør drømmen til virkelighed, og åbner tøjbutik på Østergade

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Overlægen, der selv blev patient, kommer med hård kritik af  test-systemet: I sætter mit liv på spil, når jeg skal stå i kø med syge

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Sport

Fremtiden ligger i Holstebro - både på og uden for banen: Jeg har nået en alder, hvor der skal mere til end bare at have et arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer

Kørte frem for rødt: Tog afsporet på station

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Erhverv

Få din burger bragt helt til døren: Madbude rykker ind i Holstebro

Annonce