Annonce
Holstebro

Nye ældreboliger skal lokke unge til landsby

Borgerforeningen vil have udlagt et område, så de rkan bygges seniorboliger og rækkehuse i Idom. Det skal skubbe gang i omsætningen af huse- og med det mål at få nye tilflyttere. Illuststraion: Planforslag

Det kunne lyde som et paradoks. Men Idom vil gerne både holde på ældre beboere og have nye unge til byen. Flere ældreboliger skal gerne få den kabale til at gå op.

Idom: Der blev bygget en del huse i Idom frem til 2008, og det betød nye tilflyttere. Men siden er der kun bygget lidt - og samtidig er der næsten ingen parcelhuse til salg. Nu har borgerforeningen udtænkt en plan, som skal trække nye tilflyttere til landsbyen vest for Holstebro, som sammen med Råsted har været årets landsby i regionen.

- Vi har behov for at få nogle flere huse til salg. Der er mange, som gerne vil købe et brugt hus, men det kan de ikke finde i Idom, siger Dennis Thiesen, der er formand for Idom-Råsted Borgerforening.

Samtidig bor der en del ældre familier i de parcelhuse, der er i byen,

- Vi har en masse seníorer og ældre, som vi sætter stor pris på, og som gerne vil blive boende i byen, og som samtidig gerne vil blive i byen, fordi de er med i aktiviteter. Men de vil kun sælge, hvis de kan finde et andet hus, siger Dennis Thiesen.

- Det forudsætter, at vi får nogle mindre boliger, som de kan flytte ind i. Derfor har vi behov for at få udlagt et område, hvor der kan bygges rækkehuse, siger formanden.

Borgerforeningen har både været i dialog med en lodsejer og med Holstebro Kommune.

Har en entreprenør

De har udpeget et område syd for skolen - og med indkørsel fra Idom Kirkevej, som de ønsker udlagt til række- eller kædehuse. Samtidig er det tæt på Plexus, som både er byens sportshal og kulturelle samlingssted.

- Vi har også fundet en entreprenør, som er klar til at bygge, men det forudsætter, at kommunen godkender planen, siger Dennis Thiesen.

Nu skal politikerne i byrådets økonomiudvalg tage stilling til ønsket om at ændre kommuneplanen, så området kan bebygges.

- Vi vil gerne i gang, så vi håber, at planerne kan være godkendt i løbet af sommeren, siger Dennis Thiesen, som dog erkender, at der er optimistisk i forhold til, at planerne også skal otte uger i offentlig høring.

Borgerforeningen vil også gerne have udlagt et området til parcelhuse omkring boldbanerne i Idom. Men her har de fået at vide, at kommunen ikke vil byggemodne et nyt område, så længe der er usolgte byggegrunde.

- Vi håber, at ældeboliger kan sætte gang i tilflytningen af unge familier - og at de så vil trække nye tilflyttere, så flere vil bygge parcelhuse. Der er ikke noget, som sælger så godt, som nye unge der flytter til et område, siger Dennis Thiesen.

Idom-Råsted har det seneste år gjort sig bemærket med et projekt med bylaboratorium, og arbejder lige nu med at få bygget fem hytter, hvor laksefiskere kan leje sig ind, når de fisker i Storåen.

Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Struer

Kommuner: Lad os bare få en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Kultur

Livet fejres med musik og sang i kirke

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Struer

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte: DMI advarer mod voldsomt vejr torsdag

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Annonce