Annonce
Holstebro

Nye ældreboliger skal lokke unge til landsby

Borgerforeningen vil have udlagt et område, så de rkan bygges seniorboliger og rækkehuse i Idom. Det skal skubbe gang i omsætningen af huse- og med det mål at få nye tilflyttere. Illuststraion: Planforslag

Det kunne lyde som et paradoks. Men Idom vil gerne både holde på ældre beboere og have nye unge til byen. Flere ældreboliger skal gerne få den kabale til at gå op.

Idom: Der blev bygget en del huse i Idom frem til 2008, og det betød nye tilflyttere. Men siden er der kun bygget lidt - og samtidig er der næsten ingen parcelhuse til salg. Nu har borgerforeningen udtænkt en plan, som skal trække nye tilflyttere til landsbyen vest for Holstebro, som sammen med Råsted har været årets landsby i regionen.

- Vi har behov for at få nogle flere huse til salg. Der er mange, som gerne vil købe et brugt hus, men det kan de ikke finde i Idom, siger Dennis Thiesen, der er formand for Idom-Råsted Borgerforening.

Samtidig bor der en del ældre familier i de parcelhuse, der er i byen,

- Vi har en masse seníorer og ældre, som vi sætter stor pris på, og som gerne vil blive boende i byen, og som samtidig gerne vil blive i byen, fordi de er med i aktiviteter. Men de vil kun sælge, hvis de kan finde et andet hus, siger Dennis Thiesen.

- Det forudsætter, at vi får nogle mindre boliger, som de kan flytte ind i. Derfor har vi behov for at få udlagt et område, hvor der kan bygges rækkehuse, siger formanden.

Borgerforeningen har både været i dialog med en lodsejer og med Holstebro Kommune.

Annonce

Har en entreprenør

De har udpeget et område syd for skolen - og med indkørsel fra Idom Kirkevej, som de ønsker udlagt til række- eller kædehuse. Samtidig er det tæt på Plexus, som både er byens sportshal og kulturelle samlingssted.

- Vi har også fundet en entreprenør, som er klar til at bygge, men det forudsætter, at kommunen godkender planen, siger Dennis Thiesen.

Nu skal politikerne i byrådets økonomiudvalg tage stilling til ønsket om at ændre kommuneplanen, så området kan bebygges.

- Vi vil gerne i gang, så vi håber, at planerne kan være godkendt i løbet af sommeren, siger Dennis Thiesen, som dog erkender, at der er optimistisk i forhold til, at planerne også skal otte uger i offentlig høring.

Borgerforeningen vil også gerne have udlagt et området til parcelhuse omkring boldbanerne i Idom. Men her har de fået at vide, at kommunen ikke vil byggemodne et nyt område, så længe der er usolgte byggegrunde.

- Vi håber, at ældeboliger kan sætte gang i tilflytningen af unge familier - og at de så vil trække nye tilflyttere, så flere vil bygge parcelhuse. Der er ikke noget, som sælger så godt, som nye unge der flytter til et område, siger Dennis Thiesen.

Idom-Råsted har det seneste år gjort sig bemærket med et projekt med bylaboratorium, og arbejder lige nu med at få bygget fem hytter, hvor laksefiskere kan leje sig ind, når de fisker i Storåen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce