Annonce
Holstebro

Nycirkus-artister og spansk flamenco i Halm Colosseum

I 2016 handlede det om en meget alternativ opførelse af Hamlet. Denne gang lægger den udendørs teaterscene i Idom halm til "Vivaldi og Vestjylland". Arkivfoto

Nu slår de sig løs i Idom igen. For anden gang er der biennale i Halm Colosseum, og der er masser af oplevelser på programmet.

Idom-Råsted: 100 halmballer - 55 tons halm - er der gået til opførslen af Halm Colosseum i Idom. Men nu står den der, klar til teater, musik, dans, akrobatik og sang i ti dage i juni.

Det er anden gang, at Idom-Råsted kaster sig ud i en biennale - første gang var i 2016 - og denne gang er temaet "Vivaldi og Vestjylland". Det drejer sig om den italienske komponist Vivaldis opfattelse af de fire årstider i sit hjemland - og den vestjyske opfattelse af årstiderne, som blandt andet kommer til udfoldelse, når der bliver sunget danske sange om årets gang, akkompagneret af Holstebro Musikkorps.

- Vi holder fast i Halm Colosseum, fordi det er et fantastisk teaterrum, akustikken er god, og man ser godt fra alle tilskuerpladser, forklarer en af arrangørerne, skuespiller Kai Bredholt.

Man kan både opleve en flamenco-danser - en ung mand, Jesus Fernandez, der er blevet nominere til titlen som Spaniens bedste flamenco-danser 2018 - se en udstilling i Idom Kirkes konfirmandstue om "Landsbypassioner", høre poesi læst op af studerende ved Forfatterskolen i København, se norske nycirkus-artister boltre sig fem meter over jorden, opleve heste og ryttere og høre musik af Vivaldi ved pianist Angela Marinescu og hendes elever fra Holstebro Musikskole.

Og Plexus-kok Rehné Bank laver biennalebrød med fyld som aftensmad.

Idom Biennale

Åbner kl. 10:30 torsdag 21. juni med børn fra Vemb, Nr. Felding, Holstebro og Idom, som leverer en byttehandels-koncert. Kulturchef Lisbet Gormsen, Holstebro Kommune, holder talen.Udstillingen "Landsbypassioner" kan ses hver dag mellem kl. 15 og 17 i Idom Kirkes konfirmandstue.

Forestillingen "Vivaldi og Vestjylland" med skuespillere, akrobater, heste og musik vises syv gange i løbet af biennalen.

Tirsdag den 26. juni kl. 19.30 kan man opleve den spanske flamenco-danser Jesus Fernandez.

Søndag den 1. juli er der oprydning og afsluttende picnic.

Se hele programmet og køb billetter på www.landsbylaboratoriet.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce