Annonce
Navne

Nybagt far sælger børnetøj i Mejrup

35-årige Jonny Hansen ses her midt i den lille butik, der både får besøg af forældre og bedsteforældre samt dem, der er på udkig efter en barselsgave. Fotos: Ninna Pirchert
I begyndelsen af september åbnede en ny børnetøjsbutik midt i Mejrup i den tidligere grillbar, der nu huser en frisør og to butikker.

Mejrup: Den 10. oktober fik 35-årige Jonny Hansen og hans kone, Sarah Godballe, der også er 35 år, en lille datter.

Saga hedder hun og er barn nummer fire i familien.

I forvejen har Sarah nemlig Selma på ti år og Silas på 12 år fra et tidligere forhold, og sammen har parret også Senius på 20 måneder.

Så der er en travl børnefamilie, der bor på Viborgvej i Mejrup med brug for megen mad i køleskabet og for en masse børnetøj.

Og det er netop tøj til familiens mindste, som farmand sælge i den nye butik, parret har indrettet inde bag frisørsalonen i den gamle grillbar midt i landsbyen.

Annonce
Bøllespiren forhandler tøj og ting til børn med fokus på økologi og bæredygtighed. Alt er nøje udvalgt - selv indpakning som bånd, papir og poser er bæredygtigt.

Positiv modtagelse

Bøllespiren hedder forretningen, som Jonny Hansen passer ved siden af sit natarbejde på en maskinfabrik, mens Sarah, der ellers arbejder som skolelærer i udskolingen i Nr. Felding, holder barselsorlov med den lille ny. Sarah er i øvrigt født i Holstebro og vokset op ved Bork.

Børnetøjsbutikken blev åbnet i begyndelsen af sidste måned, og den holder åbnet fire dage om ugen i begrænsede tidsrum af dagen.

- Det var egentlig Sarah, der havde gået og leget med tanken om, at det kunne være sjovt at åbne en butik, og da vi hørte, at Janni (Fischer, frisør i Mejrup, red.) ville flytte forretningen, begyndte tankerne for alvor at rumstere, fortæller Jonny Hansen.

Og det endte altså med, at parret førte tanken ud i livet.

- Der har været en god interessere, og vi er blevet positivt modtaget, selv om vestjyderne kan have svært ved at få pengene op af lommen, siger Jonny med et smil.

Han er selv vokset op i Dianalund på sydvestsjælland. Han blev udlært værktøjsmager i 2008 - netop, som finanskrisen begyndte at kradse, og da der ikke var arbejde at få på Sjælland, prøvede han lykken i Holstebro, som han kendte fra soldatertiden.

- Og så blev jeg bare hængende, konstaterer Jonny.

Bæredygtighed og økologi

Bøllespirens børnetøj har fokus på bæredygtighed og økologi.

- Det ligger tæt op ad det, vi selv går op i derhjemme. Vi skal jo give jorden videre til vores børn og børnebørn, og vi kan ikke fortsætte på samme måde, siger han om baggrunden for at satse på det grønne.

Når det ikke blev genbrugstøj, forretningen gik efter, hænger det sammen med, at der allerede er tre butikker i Holstebro, der satser på genbrugstøj til børn.

- Handelen med børnetøj er meget konkurrencepræget, konkluderer den nybagte far, der også må konstatere, at der en lidt af en kvindeverden, han har bevæget sig ind i.

- Jeg har nu ikke lagt mærke til, at kunderne ser det som den helt store overraskelse, at det er en mand, der ekspederer i børnetøjsbutikken, og jeg ved jo også lige så meget om tøjet, som min kone gør, tilføjer han.

Tøjet er blandt andet af det svenske mærke, Villervalle, som familie selv har brugt til de store børn, og der er både lidt af det praktiske og lidt af det pæne på hylder og bøjler.

- Endnu har vi kun lidt overtøj, men vi tester lidt på Senius derhjemme og regner med at udvide sortimentet, fortæller ekspedienten i Mejrups børnetøjsbutik.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce