Annonce
Holstebro

Ny udvikling: 5000 i Holstebro kan allerede have haft corona

Ifølge den seneste opgørelsen er der 84,8 smittede per 100.000 i Vestjylland - men over 100 i Holstebro og Herning Kommuner, og det er høje tal. Men nu siger Statens Serum Institut, at der er et mørketal, så mellem 30 og 80 gange så mange har været smittet med corona - blot uden at være så alvorligt syge, at de er blevet undersøgt. Det vil svare til, at mellem cirka 2000 og 5000 i Holstebro Kommune har været smittet. Ill.: Statens Serum Institut
Mørketal betyder, at op til 80 gange så mange har været smittet, end der er testet positiv med Corona. Det svarer til, at mellem 2000 og 5000 holstebroere allerede har været smittet – og langt de fleste uden at vide det.

HOLSTEBRO: Langt flere er åbenbart sluppet let gennem coronasmitten, end man hidtil har regnet med.

Ifølge Statens Serum Institut nye analyse er der mellem 30 og 80, der reelt har været smittet med corona, hver gang der er én, som er testet positiv.

I hele Vestjylland er der 364, som er konstateret smittet. Lægger man de mange oveni, som kan have været smittet uden at være så syge, at de er blevet undersøgt, vil det sige, at mellem 11.000 og 30.000 allerede har været smittet i et område med i alt 429.000 indbyggere.

I Holstebro Kommune var der allerede i sidste uge mindst 60, der var smittet – nemlig mindst én promille af befolkningen ifølge de daglige opgørelser, og tallet er vokset siden.

Efter Serum Instituttets nyeste vurdering, svarer det til, at mellem cirka 2000 og 5000 borgere i Holstebro Kommune allerede har været smittet med Corona og har dannet antistoffer.

Annonce
Smittetrykket er fortsat højere i Vesjylland end mange andre steder i landet. Med over 30 nye smittede per 100.000 i den seneste uge. Ill.: Statens Serum Institut

Mørketal fundet i blodprøver

I Struer og Lemvig Kommuner er det mellem 0,6 og 1 promille af befolkningen, som har fået konstateret coronasmitte – altså under 20 personer. Omregnet svarer det til, at mellem cirka 500 og 1500 personer i hver kommune har været smittet så meget, at de har dannet antistoffer.

Serum Instituttet har hidtil regnet med et mørketal, så ti gange flere var smittede, end der var konstateret positive.

Den nye vurdering er foretaget efter analyse af 1000 blodprøver i hovedstadsområdet, som viser, at 3,5 procent af befolkningen havde dannet antistoffer allerede 26. marts. Også tyske studier er inddraget i analysen.

Statens Serum institut (SSI) vil i den kommende tid analysere flere blodprøver for antistoffer for at få mere præcis viden på området, og det vil ske i samarbejde med blodbanker.

Hvis tallene holder stik, vil dødeligheden være noget lavere for coronasmitte end de mellem 0,3 og en procent, som WHO hidtil har regnet med, konstaterer SSI.

Den nye vurdering fremgår af Sundhedsstyrelsens seneste status for Covid-19 fra 7. april.

Hårdt ramt område

Vestjylland er fortsat forholdsvis hårdt ramt af corona-smitte – og forholdsvis er næsten dobbelt så mange ramt i Vestjylland end i Østjylland.

For hver 100.000 borgere er der nu konstateret 84,8 smittede i Vestjylland – det højeste tal uden for hovedstadsområdet – mens der er blot 44,5 smittede i Østjylland, som dermed er det område med forholdsvis færrest smittede i hele landet.

I toppen ligger Holstebro og Herning Kommuner med et smittetal på over 100 - svarende til flere kommuner i hovedstadsområdet.

Hospitalsenheden Vest med Holstebro og Herning sygehuse, har nu 31 indlagte med coronasmitte, og det er flest i hele regionen.

Hospitalsenheden har i øvrigt nedsat en gruppe for at analysere, hvor patienterne er smittet og mulige årsagssammenhænge.

Undersøgelsen vil ske ved at anvende oplysninger fra patientjournaler om sygehistorien, men der foretages ikke egentlig smitteopsporing.

De første resultater af undersøgelsen ventes at ligge klar et par uger efter påske, oplyser hospitalsledelsen.

Undersøgelsen udføres af NIDO Danmark, som er hospitalsenhedens egen forskningsenhed sammen med samarbejdspartnere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce