Annonce
Holstebro

Ny spildevandsplan i offentlig høring

Til og med den 26. august kan man komme med sit høringssvar til Spildevandsplan 2020-2030. Foto: Holstebro Kommune
Tjek hvad der skal ske de næste ti år med spildevandet i det åbne land, sommerhusområder og i byområder med fælleskloakering. Der er mulighed for at komme med sit høringssvar inden den 26. august.
Annonce

Holstebro: På spildevandsplanholstebro.dk kan man se kommunens forslag til Spildevandsplan 2020-2030 og tjekke, hvad man eksempelvis som ejendomsejer kan se frem til i sit område og på sin grund.

Man kan blandt andet dykke ned i de enkelte områder ved at søge på sin adresse under "Hvad gælder for mig?"

Det skriver Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

Forslaget til Spildevandsplan 2020-2030 beskriver blandt andet

  • Nuværende kloakeringsforhold.
  • Områder, som skal kloakeres i fremtiden.
  • Hvordan husspildevand håndteres i det åbne land.
  • Foreløbig tidsplan for kloaksepareringer.
  • Planer og indsatser for udløb af spildevand og overfladevand for at forbedre miljøtilstanden i vandløb, søer og havet.

Spildevandsplanen er i offentlig høring til og med den 26. august 2020. Alle kan afgive høringssvar via spildevandsplanholstebro.dk, hvor man skal logge ind på høringsportalen med NemID.

Efter høringsperioden og vurdering af høringssvarene kommer der et endeligt forslag til Spildevandsplan 2020-2030, som politikerne skal behandle og godkende i efteråret 2020.

Annonce

Separering af kloak

Når skybrud og stigende regnmængder overbelaster kloaknettet, er kloakseparering én af løsningerne.

Her bliver regnvand fra eksempelvis hustage og fliser ledt væk via et separat kloaknet, mens spildevand fra bad, toilet og køkken føres i et andet kloaknet til rensningsanlæg.

Rørene i de ældre kloakledninger er ofte for små til at kunne føre "blandingsvandet" væk, og det kan give oversvømmede kældre.

Adskillelsen af "rent" og "beskidt" spildevand sikrer også, at belastningen af rensningsanlæggene bliver mindre, da regnvandet løber direkte i vandløb, søer eller nedsiver på egen grund.

Hver gang et fælleskloakeret området bliver kloaksepareret, kan forsyningen nedlægge et såkaldt overløbsbygværk, der i særlige situationer kan gøre skade på miljøet, når det løber over med fortyndet spildevand.

I forslaget er der angivet en foreløbig tidsplan for kloakseparering i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce