Annonce
Struer

Ny spidskandidat for Nye Borgerlige

Karen Maria Hansen er kandidat til regionsrådet og spidskandidat for Nye Borgerlige ved kommunalvalget i Struer 21. november 2017. Foto: Thomas Maxe

Karen Maria Hansen er spidskandidat for det nye parti på listen til kommunevalget i Struer.

Annonce

Struer: Jan Prischystal er ikke længere den eneste kandidat for Nye Borgerlige til byrådet i Struer. Nu er Karen Maria Hansen opstillet som spidskandidat. Hun er samtidig partiets lokale kandidat til regionsrådet.

Hun meldte sig ind i det nystiftede parti i vinter og var med til den stiftende generalforsamling for Lemvig-Struer-kredsen i marts måned. Og hun glæder sig til valget for det nye parti.

Nye Borgerlige blev stiftet i efteråret 2015, og et år senere var man opstillingsberettiget til Folketinget. Partiet er især blevet berømt og berygtet for sine stærkt indvandrerkritiske synspunkter. Den mærkesag er sammen med partiets konservative politik netop en af grundene til, at Karen Maria Hansen meldte sig ind.

- Min far så meget op til Mogens Glistrup og var Fremskridtsmand til fingerspidserne, siger hun og fortæller, at hun indtil stiftelsen af det nye parti har stemt på Dansk Folkeparti.

Karen Maria Hansen

Karen Maria Hansen er født og opvokset på en landbrugsejendom i Resen. Hun kan se fødegårdens marker fra sit hus på Sarpsborgvej.Hun er uddannet i regnskabsvæsen hos Alfred Thomsen i Struer og supplerede efter elevtiden med en merkonomuddannelse i regnskabsvæsen. Hun har blandt andet 25 års erfaring fra forsikringsbranchen i Holstebro og Struer og hjælper stadig af og til sin mand, der er selvstændig revisor.

Ved siden af sit politiske arbejde interesserer hun sig for kunst og driver sammen med sine to søskende Galleri Kilen.

Når hun ikke er sammen med sine tre børn og to børnebørn, tager hun gerne en frisk cykeltur. Hun klarer snildt 30 kilometer langs Kilen.

Det nye parti har endnu ikke en lokal hjemmeside. Læs mere om politikken på www.nyeborgerlige.dk

Annonce

Har været tossegode

Karen Maria Hansen har sådan set ikke noget mod udlændinge, og der er da også forskel på indvandrere.

- Det er ikke lige meget, hvor de kommer fra. For nogle af dem er deres religion blevet til politik, mens for eksempel asiater er helt anderledes. De beder ikke på samme måder som muslimer om, at vi skal indrette os efter dem med krav om særskilt svømmeundervisning, bederum, spisevaner og så videre. Vi har nok været tossegode, siger hun.

Du bryder dig ikke om, at man gør religion til politik. Vil det sige, at konfirmationsforberedelse skal holdes uden for skoletiden, lige som byrådet har vedtaget i Viborg Kommune?

- Nej, det er jo kun en time, siger Karen Maria Hansen og minder om, at det er en del af vores værdigrundlag, at Danmark er et kristent land.

Men hvad så med skoler, hvor man beder Fadervor? Skal ikke-troende eller børn af andre religioner finde sig i det?

- Så må de jo bare lukke ørerne! Det kan der da ikke være noget galt i, mener hun.

Annonce

For meget medicin

Byrådet har ikke kontrol over udlændingepolitikken, men til gengæld fylder ældreomsorg rigtig meget i kommunerne, også på budgettet. Det er også en hjertesag for Nye Borgerliges kandidat i Struer.

- Min egen mor boede på et ældrecenter her i Struer, så jeg ved, at der kunne ske forbedringer. Vi stod tit alene og kunne ikke få hjælp til hende, fordi der ikke var tid. Og forplejningen kunne også trænge til et løft, med friskbagt brød og madlavning på alle plejehjem. De gamle får også alt for meget medicin. Det ville nok hjælpe, hvis de for eksempel havde en plejehjemshund. Man har fundet ud af, at det nedsætter medicinforbruget, siger Karen Maria Hansen.

Hvordan ved du egentlig, at de får for meget medicin?

- Det er noget, jeg har læst og selv oplevet i familien, siger hun.

Har du læst det i Ugeskrift for Læger eller den slags?

- Nej, altså i avisen og inden for familien, og foruden er der en del snak om emnet, forklarer Karen Maria Hansen.

Men hvordan skal der blive mere tid til de gamle, når kommunen fattes penge?

- Vi skal bygge mere på tillid end kontrol. Der er alt for meget unødig registrering, mener hun og forklarer, at personalet kan bruge mere tid på omsorg, hvis de slipper for at registrere alt, hvad de laver.

Kan du ikke huske, hvorfor plejepersonalet blev pålagt at føre journal? Det var jo, fordi der var sager, hvor nogen var blevet fejlmedicineret eller var blevet glemt en hel weekend på et toilet...

- Jo, men det var nogle få tilfælde, og det sker i øvrigt stadig, selv om der er kontrol. Vi skal passe på med at indføre en masse bureaukrati på baggrund af nogle få enkeltsager, forklarer hun.

Annonce

Valgforbund med DF

Skulle det knibe med at finde penge nok ved effektiviseringer internt i ældreplejen, foreslår Karen Maria Hansen at finde penge ved besparelser på vedligeholdelse af veje og parker, som "får rigeligt". Men ellers vil hun gerne vente med at udtale sig nærmere om økonomi, indtil hun får lejlighed til at studere kommunens budget nærmere.

Har du regnet på, hvor mange stemmer du får brug for?

- Ja, der skal nok omkring 300 stemmer til. Det kan godt blive svært for et nyt parti, erkender hun.

Du har for nylig indgået valgforbund med Dansk Folkeparti i Struer. Samler du så ikke bare stemmer ind til Jette Lund, hvis du alligevel ikke kommer ind?

- Nej, altså. Jeg går selvfølgelig efter selv at få en plads, siger Karen Maria Hansen.

Der er valg til byråd og regionsråd 21. november.

Annonce
Annonce
Holstebro

Brændte tegn i togets borde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kaffeladen klar igen efter dyr nedlukning

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

14-årig død efter ulykke

Annonce