Annonce
Holstebro

Ny sognepræst og provst i Ringkøbing: Margrethe Dahlerup Koch vender tilbage fra Holstebro

Margrethe Dahlerup Koch er netop af dronningen udpeget som sognepræst og provst i Ringkøbing. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Margrethe Dahlerup Koch afløser Lone Hvejsel, der lige før jul skiftede til en stilling som præst for frimenigheden ved Ansgarskirken i Øster Jølby på Mors.
Annonce

Ringkøbing: Afløseren for sognepræst og provst Lone Hvejsel, der lige før jul skiftede til en stilling som præst for frimenigheden ved Ansgarskirken i Øster Jølby på Mors, er nu fundet.

Det bliver et kendt ansigt, idet den nye sognepræst i Ringkøbing Pastorat og provst for Ringkøbing Provsti i Ribe Stift fra den 1. september 2020 hedder Margrethe Dahlerup Koch, der kommer fra en stilling som præst ved Holstebro Valgmenighed.

Det er et kald, Margrethe Dahlerup Koch har haft siden 2015, men før da var hun i 22 år præst ved Tim, Stadil og Vedersø kirker, så hun kender området særdeles godt. Privat har hun og hendes familie siden 2015 boet i Ringkøbing, så hun får heller ikke langt til arbejde.

Officielt er Margrethe Dahlerup Koch udpeget af dronningen; i praksis er det menighedsrådet i Ringkøbing Sogn og provstiudvalget, der udpeger kandidater til biskoppen, som derefter sender sin indstilling til Kirkeministeriet.


Vi ønsker Margrethe Dalerup Koch til lykke med udnævnelsen, og ser frem til og glæder os til samarbejdet.

Lars Hansson, formand for menighedsrådet ved Ringkøbing Kirke.


- Hele udvælgelsesprocessen har været noget besværliggjort af corona-epidemien, men nu er vi altså nået så langt. Vi ønsker Margrethe Dalerup Koch til lykke med udnævnelsen og ser frem til og glæder os til samarbejdet, siger Lars Hansson, formand for menighedsrådet ved Ringkøbing Kirke.

Margrethe Dahlerup Koch kommer i praksis til nogenlunde at dele tiden mellem at være sognepræst ved Ringkøbing Kirke og provst.

En provst har rang lige under biskop og fører på biskoppens vegne tilsyn med præsterne og kirkerne i et provsti.

Provstiudvalget har det overordnede ansvar for provstiets økonomi, sognenes økonomi samt tilsynet med bygninger og en række administrative opgaver.

- Jeg har sommerfugle i maven, men jeg glæder mig også til at tiltræde stillingen - det var derfor, jeg søgte tilbage til området, siger Margrethe Dahlerup Koch, til Dagbladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

TDC arbejder på netværket i Struer

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Holstebro

Plastic-affald blev selvantændt

Annonce