Annonce
Kultur

Ny Reumert-nominering til Black Box: Dommerne havde set nok inden den egentlige danmarkspremiere

"Tango er historien om en mand, der, da han rydder op på sin farmors loft, finder frem til familiens dybeste hemmelighed og ud af, hvorfor man aldrig danser i hans familie. Det er historien om at vælge sig selv og følge sin passion," lyder beskrivelsen af den Reumert-nominerede teaterforestilling. Pressefoto: Teater O
Længe inden den får "rigtig" danmarkspremiere, og knap et år inden den når Holstebro, har dommerne set nok af "Tango" til at nominere stykket, som Black Box Theatre har været med til at lave.

Holstebro: "Tango" får en mulighed for at gøre det, som "Halbal" og "X-Mythologies" inden den ikke formåde: At vinde en Reumert.

Ens - og væsentligt at pointere - for de tre teaterforestillinger er ligeledes, at alle har opnået det, som de allerfærreste prøver: At blive nomineret til den prestigefyldte pris.

Stoltheden er ikke til at tage fejl af hos direktør for Musikteatret Holstebro, Anders Jørgensen, og Black Box Theatre, som sammen med Teater O og Nørregaards Teater har lavet "Tango". Den er netop blevet nomineret i kategorien "Årets Børne-/ Ungdomsforestilling".

- Jeg kan ikke svare på, hvem der er favorit, men vi er stolte, fordi det viser, at det, vi gør, er kvalitet. Jeg ved ikke, om man kan sammenligne sådan en nominering med en anmeldelse, for om noget er godt, handler om øjnene, der ser det. Men i forbindelse med Reumert har man i hvert fald haft nogle skuespilsfaglige personer, som har set "Tango" og vurderet, at den er af høj kvalitet og på et højt niveau, siger Anders Jørgensen.

"Tango" er mere end bare en teaterforestilling. Der følger også undervisningsmaterialet med, så 4.-6. klasser kan arbejde med stykket.

- Det er noget, vi satser voldsomt meget på, siger Anders Jørgensen og tilføjer, at missionen er at motivere og vænne børn til at komme i teatret.

Black Box Theatre har i flere år samarbejdet med Teater O fra Aarhus. "Tango" fik forpremiere på Aprilfestival i Hjørring. Der er danmarkspremiere i slutningen af året, og 26. marts-3. april næste år vises forestillingen på Knudsens i Holstebro.

- Vi har valgt, at vi ikke vil have en fast skuespils-ensemble - vi har til gengæld en danseensemble - men i stedet shopper vi rundt efter dygtige samarbejdspartnere. Det har vi fundet i Teater O, som vi også lavede "Halbal" sammen med. Det er et fuldgyldigt samarbejde, siger Anders Jørgensen.

Reumert-priserne uddeles den 2. juni, og "Tango" er oppe imod "Dig og mig ved daggry" (Teater Nordkraft) og "Kom dans med mig" (Det Lille Teater).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce