Annonce
Navne

Ny rekord i Stafet for livet

Lysposer med hilsener til kræftsygdommens ofre er aften og nat med til at give en hel særlig stemning ved afviklingen af Stafet for livet. Fotos: Lars Rask Vendelbjerg

24 timers-stafetten til støtte for kræftsagen gav igen mere end 500.000 kroner i Holstebro.

Holstebro: - Det er helt vildt flot. Vi er ovenud tilfredse og stolte og kan næsten ikke få armene ned.

Smiler Dorte Boelsmand, 44, formand for Stafet for livet i Holstebro, der nu kan gøre regnskabet op for årets 24- timers stafet. På grund af manglende støtte fra et par store sponsorer havde man regnet med et mindre fald i overskuddet. Men det blev til en ny rekord og 531.300 kroner samlet ind til bekæmpelse af kræftsygdommen.

- Holdene har gjort en meget stor indsats for at samle ind og flere har nået fra 50.000 til 60.000 kroner, fortæller formanden, der er meget imponeret over den store kreativitet, der bliver udfoldet.

Der er blandt blevet solgt mange ting på auktioner og tjent mange penge på rundesponsorater.

2017 var tredje gang, Stafet for livet blev arrangeret i Holstebro. I debutåret kom 255.000 kroner ind og sidste år blev det næsten fordoblet til 509.000 kroner.

Ti procent af overskuddet går til den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse.

- Det er helt fantastisk, at vi igen kan give lokalforeningen 50.000 kroner, smiler Dorte Boelsmand.

Det giver især de kræftramte et håb om, at vi ved at stå sammen i fælleskab kan være med til at få sygdommen ryddet af vejen.

Dorte Boelsmand, formand for Stafet for livet, Holstebro
Som formand for Stafet for livet i Holstebro er Dorte Boelsmand meget imponeret over den kreativitet, der udvises under indsamlingen.

Flytter til juni

Planlægningen af næste års stafet er så småt i gang og Dorte Boelsmand kan melde en ny dato ud for stafetten, der plejer at ligge sidst i maj.

- Men da er kasernen i Holstebro optaget på grund af jubilæumsfejring, så stafetten afvikles i stedet første weekend i juni, fortæller formanden, der er meget begejstret for rammerne hos Jydske Dragonregiment.

- Her er der både trygt og godt, vi kender det, har gode muligheder og dejlig natur, opsummerer hun.

Med 1480 deltagere satte Stafet for livet også deltagerrekord. Det kan blive sværere at opnå, da der både i Struer og Lemvig arbejdes på at etablere tilsvarende stafetter.

- Det synes jeg er meget positivt. Stafet for livet er både nærvær og nærmiljø, og det er meget ofte folk inden for en radius af fem kilometer, der tilmelder sig, fortæller Dorte Boelsmand.

Et glimt fra den afsluttende fælles-vandring på kasernens stadion, der markerer stafettens finale.

Nærvær og fællesskab

Netop nærværet, nærmiljøet og det, at man i fælleskab kæmper sammen mod kræftsygdommen, betyder meget for deltagerne, siger hun.

- Det giver især de kræftramte et håb om, at vi ved at stå sammen i fælleskab kan være med til at få sygdommen ryddet af vejen.

Hun opfordrer til, at fællesskabet øges ved at sætte mere tid af til arrangementet.

- Mange bruger stafetten som en arrangement, der bygger på det sociale samvær i skyboksen, hvor man er samlet og har god lejlighed til at snakke sammen.

Skyboksen er de telte, som de fleste af holdene har som base.

En styregruppe på tolv personer har stået for årets stafet, og der er nu tre ledige pladser i gruppen, fortæller Dorte Boelsmand. Hun efterlyser flere frivillige, som har lyst til at engagere sig. Omkring 75 personer er involveret som frivillige hjælpere i arrangementet.

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

De første nordvestjyske reaktioner på V-formandsskifte: Inger er det rette valg

Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Leder For abonnenter

Debatniveauet er simpelthen for lavt

Nogle gange er der behov for rabiate og grænsesøgende udtalelser for at få en debat sat i perspektiv. Overdrivelse, karikerede holdninger og provokationer kan lokke ligesindede og modstandere frem og tjener derfor et formål. Og hvis de holder sig inden for lovens rammer, kan vi såmænd også lægge spalteplads til dem. Både i form af redaktionelt behandlede emner, i læserbreve og i kommentarer til vores indhold på nettet. Men der er grænser. Torsdag bragte vi et læserbrev, hvori Jens Kristian Noe fra Holstebro gik helt til grænsen i ulvedebatten. Holdningerne i indlægget står han næppe alene med, men det provokerende budskab affødte primært reaktioner fra folk med den modsatte holdning. Her taler vi om den yderst forsimplede diskussion om "for eller imod ulven". Den diskussion, hvor nuancerede mennesker for længst er stået af, og kun de mindst kompromissøgende står tilbage i hver sin skyttegrav og råber ukvemsord. En absolut værdiløs diskussion. Af den årsag valgte vi at lukke for kommentarer til indlægget på nettet. Det sker sjældent. For vi vil om nogen gerne facilitere en saglig debat om ulven og det skel, den har skabt mellem mennesker efter sin genkomst til vores område. Men vi må ærligt erkende, at netop den debat er svær at være ordstyrer for. Det afholder os naturligvis ikke fra at skrive om ulven og de følelser, der er forbundet med den. Men ingen skal et øjeblik tro, at vi er glade for den interesse vores indhold får alene på baggrund af usaglige kommentarer. Vi vil meget hellere den positive dialog. Og det gælder ikke kun ulven. Så sent som torsdag fik jeg en henvendelse fra en læser, der var utilfreds med, at vi havde optaget et læserbrev om et andet harskt emne. Han opsagde sit abonnement på den baggrund. Vi bringer disse indlæg, fordi de findes og fordi de reflekterer det samfund, vi befinder os i. Men vi er også vidende om, at det ofte er de mest rabiate, der tyer til at sende et læserbrev. Det vil vi gerne lave om på. Derfor skal opfordringen herfra lyde: Send et læserbrev og vis os alle, at debatterne er meget mere nuancerede.

Annonce