Annonce
Navne

Ny rekord i Stafet for livet

Lysposer med hilsener til kræftsygdommens ofre er aften og nat med til at give en hel særlig stemning ved afviklingen af Stafet for livet. Fotos: Lars Rask Vendelbjerg

24 timers-stafetten til støtte for kræftsagen gav igen mere end 500.000 kroner i Holstebro.

Holstebro: - Det er helt vildt flot. Vi er ovenud tilfredse og stolte og kan næsten ikke få armene ned.

Smiler Dorte Boelsmand, 44, formand for Stafet for livet i Holstebro, der nu kan gøre regnskabet op for årets 24- timers stafet. På grund af manglende støtte fra et par store sponsorer havde man regnet med et mindre fald i overskuddet. Men det blev til en ny rekord og 531.300 kroner samlet ind til bekæmpelse af kræftsygdommen.

- Holdene har gjort en meget stor indsats for at samle ind og flere har nået fra 50.000 til 60.000 kroner, fortæller formanden, der er meget imponeret over den store kreativitet, der bliver udfoldet.

Der er blandt blevet solgt mange ting på auktioner og tjent mange penge på rundesponsorater.

2017 var tredje gang, Stafet for livet blev arrangeret i Holstebro. I debutåret kom 255.000 kroner ind og sidste år blev det næsten fordoblet til 509.000 kroner.

Ti procent af overskuddet går til den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse.

- Det er helt fantastisk, at vi igen kan give lokalforeningen 50.000 kroner, smiler Dorte Boelsmand.

Annonce

Det giver især de kræftramte et håb om, at vi ved at stå sammen i fælleskab kan være med til at få sygdommen ryddet af vejen.

Dorte Boelsmand, formand for Stafet for livet, Holstebro
Som formand for Stafet for livet i Holstebro er Dorte Boelsmand meget imponeret over den kreativitet, der udvises under indsamlingen.

Flytter til juni

Planlægningen af næste års stafet er så småt i gang og Dorte Boelsmand kan melde en ny dato ud for stafetten, der plejer at ligge sidst i maj.

- Men da er kasernen i Holstebro optaget på grund af jubilæumsfejring, så stafetten afvikles i stedet første weekend i juni, fortæller formanden, der er meget begejstret for rammerne hos Jydske Dragonregiment.

- Her er der både trygt og godt, vi kender det, har gode muligheder og dejlig natur, opsummerer hun.

Med 1480 deltagere satte Stafet for livet også deltagerrekord. Det kan blive sværere at opnå, da der både i Struer og Lemvig arbejdes på at etablere tilsvarende stafetter.

- Det synes jeg er meget positivt. Stafet for livet er både nærvær og nærmiljø, og det er meget ofte folk inden for en radius af fem kilometer, der tilmelder sig, fortæller Dorte Boelsmand.

Et glimt fra den afsluttende fælles-vandring på kasernens stadion, der markerer stafettens finale.

Nærvær og fællesskab

Netop nærværet, nærmiljøet og det, at man i fælleskab kæmper sammen mod kræftsygdommen, betyder meget for deltagerne, siger hun.

- Det giver især de kræftramte et håb om, at vi ved at stå sammen i fælleskab kan være med til at få sygdommen ryddet af vejen.

Hun opfordrer til, at fællesskabet øges ved at sætte mere tid af til arrangementet.

- Mange bruger stafetten som en arrangement, der bygger på det sociale samvær i skyboksen, hvor man er samlet og har god lejlighed til at snakke sammen.

Skyboksen er de telte, som de fleste af holdene har som base.

En styregruppe på tolv personer har stået for årets stafet, og der er nu tre ledige pladser i gruppen, fortæller Dorte Boelsmand. Hun efterlyser flere frivillige, som har lyst til at engagere sig. Omkring 75 personer er involveret som frivillige hjælpere i arrangementet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce