Annonce
Lemvig

Ny projektleder til Klimatorium

Sarah Lund er allerede tiltrådt stillingen som ny projektleder ved Klimatorium i Lemvig. Pressefoto
Coast to Coast skal fortsætte i et nyt projekt, som den ny leder skal bygge op

Lemvig: Klimatorium i Lemvig har ansat Sarah Lund fra Kolding som ny projektleder.

I november bevilgede Region Midtjylland 4,4 millioner kroner til at videreføre projektet Coast to Coast Climate Challenge, der populært forkortes C2CCC. Coast to Coast Climate Challenge skal finde løsninger på klimaproblemer på tværs af Region Midtjylland, og i den forbindelse samles arbejdet omkring de kystnære tiltag i Klimatorium i Lemvig. Projektet afsluttes i 2022, men skal føres videre under navnet Water Valley.

Regionens bevilling blev delt ligeligt mellem Aquaglobe i Skanderborg og Klimatorium i Lemvig. Sarah Lunds opgave bliver at bygge det nye Water Valley op i samarbejde med Aquaglobe og Region Midtjylland, men samtidigt skal hun også skabe nationale og internationale kontakter.

- Men hun kan også nogle andre ting, så derfor kommer hun til at arbejde på tværs af opgaverne i Klimatorium, siger Lars Nørgård Holmegaard, der er i spidsen for opbygningen af det nye Klimatorium.

Sarah Lund er netop hjemvendt fra New Zealand efter at have været bosat der i sammenlagt 11 år. Her arbejdede hun for det danske Udenrigsministerium, hvor hun blandt andet var med til at sætte Danmark på landkortet indenfor vand og bæredygtige løsninger.

- Jeg har i flere år været mere eller mindre løst tilknyttet Klimatorium, da der åbnede sig en mulighed for at få etableret et samarbejde på New Zealand om også der at få opbygget et center efter modellen på Klimatorium, siger Sarah Lund.

Hun har derfor på afstand fulgt tankerne omkring et Klimatorium og set det vokse sig stort.

- Jeg synes, der er så mange spændende ting at arbejde med. Ikke blot hele klimaarbejdet, men også hvordan en lille by i Danmark kan blive attraktiv og være med til at skabe fokus på de her ting, siger Sarah Lund, der allerede er tiltrådt i stillingen.

- Jeg håber, jeg kan bidrage til, at mange flere lande får samme tanker og opfører klimacentre, hvor faglige kompetencer og ressourcer tilknyttes og kan indgå internationalt samarbejde om at udvikle løsninger på de kommende års klimaudfordringer, siger Sarah Lund.

Aktuelt skal hun rundt og snakke med de øvrige partnere i C2CCC for at høre, hvad forventningerne er til Water Valley og hvilke opgaver, der skal arbejdes videre med. Når det nuværende projekt udløber, skal Aquaglobe samt Klimatorium stå tilbage som de to fyrtårne, der skal fortsætte arbejdet med klimaudfordringerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce