Annonce
Navne

Ny privatrådgiver i sparekassen

Karen Margrethe Pedersen startede den 1. juli som ny privatrådgiver i Holstebro. PR-foto

Holstebro: Sparekassen Thy i Holstebro har haft en pæn tilgang af kunder, og derfor er der nu blevet plads til at ansætte endnu en medarbejder.

Derfor tiltrådte Karen Margrethe Pedersen 1. juli som ny privatrådgiver i banken. Hun er 57 år og startede i 1980 som elev i Vestjysk Bank i Holstebro, hvilket førte til en fastansættelse efter endt elevtid. Her fortsatte Karen Margrethe indtil 1995, hvor hun skiftede til Vestjysk Banks afdeling i Herning. Her har hun primært fungeret som privatrådgiver indtil skiftet til Sparekassen Thy.

- Karen Margrethe er utrolig dygtig. Hun har rådgivet privatkunder i mange år, så hun er en erfaren kvinde med god indsigt i branchen. Derudover har hun et stort lokalt kendskab, fortæller afdelingsdirektør Jørgen Poulsgaard.

Privat bor Karen Margrethe Pedersen i Holstebro sammen med sin kæreste Klaus. Hun har to voksne børn og svigerbørn samt tre børnebørn. Fritiden bruges på rejser samt forskellige naturoplevelser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce