Annonce
Navne

Ny præst tiltræder i Ejsing og Sahl-Vinderup

Tove Rask Søndergaard skal være sognepræst i Ejsing samt bistandspræst i Sahl-Vinderup Pastorat. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

Ejsing:  Tove Rask Søndergaard er fra 15. september ansat som kirkebogsførende sognepræst i Ejsing Pastorat. Til stillingen er knyttet en forpligtelse på 45 procent til også at tage sig af sognepræstearbejdet i Sahl-Vinderup Pastorat, Holstebro Provsti.

Tove Rask Søndergaard er nyuddannet præst, og skal som sådan ordineres af biskop Henrik Stubkjær søndag den 16. august klokken 16.30 i Viborg Domkirke.

Den nye præst er født og opvokset i Sønderjylland, men har boet i Holstebro siden 1985 sammen med sin mand og deres tre børn, der nu er voksne. Tove er oprindeligt uddannet farmaceut og har arbejdet som biokemiker på Klinisk Biokemisk Afdeling (laboratoriet) på sygehusene i Holstebro og Herning.

I sin fritid har hun lavet en masse frivilligt arbejde ved kirken og i KFUM & KFUK. I årene 2004-2012 læste Tove Rask Søndergaard teologi ved siden af sit arbejde på sygehusene.

Fra 2013 har hun været frivillig (ikke-ordineret) natkirkepræst og kordegneafløser. Fra 2016 har hun ledet meditationsaftener og åndelige medvandringsgrupper og blev i 2019 færdiguddannet åndelig vejleder inden for den ignatianske tradition.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Brændte tegn i togets borde

Holstebro

Kaffeladen klar igen efter dyr nedlukning

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

14-årig død efter ulykke

Annonce